"Iskopavanje" dinosaurusa danas u Noći biologije

Manifestacija "Noć biologije" održaće se u petak 19. aprila na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta.

Manifestacija "Noć biologije" održaće se u petak 19. aprila na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta.

Po treći put, kroz više od 60 radionica, sa ljubiteljima prirode družiće se studenti, saradnici, asistenti i profesori biologije i ekologije.

Posetioci će moći da učestvuju u "iskopavanju" dinosaurusa, da izoluju DNK, prouče svoje otiske... Od forenzičara iz MUP-a moći će da saznaju kako se na mestu zločina ništa ne može sakriti, od molekularnih biologa da čuju šta su to genetički modifikovani organizmi (GMO), kakve su koristi i potencijalne opasnosti za prirodu i čoveka od njihove upotrebe.

Imaće priliku da se zabave u različitim kvizovima, da provere svoje znanje iz biologije, da se druže sa slepim miševima, insektima čudnih oblika i veličina, paukovima i drugim životinjama. Maturanti srednjih škola koji žele da studiraju biologiju moći će da dobiju informacije o prijemnom ispitu, studijama, kao i da provere svoje znanje na testu simulacije prijemnog ispita.

Manifestacija će trajati od 16 časova do ponoći, a ulaz je slobodan.

  • Ана Баб

    19.04.2013 08:49
    програм пројекција и радионица
    http://www.dbe.uns.ac.rs/files/23/nb_2013__program.pdf

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.