Akcija čišćenja Fruške gore od smeća

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Nacionalni park Fruška gora danas je organizovao akciju čišćenja planine od otpada.
Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Nacionalni park Fruška gora danas je organizovao akciju čišćenja planine od otpada.

U okviru današnje akcije realizovano je plansko čišćenje Fruške gore, najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji, i njegove zaštitne zone sakupljanjem različitih vrsta otpada, njegovom separacijom i odgovarajućim odlaganjem. "Osnovna ideja prilikom planiranja ove velike akcije jeste da se podigne svest građana o značaju pravilnog odlaganja otpada kako ne bi završavao u prirodi", rekao je direktor Nacionalnog parka Dobrivoje Antonić.

Prioritetne lokacije za čišćenje bile su prilazni putevi naseljima, obale reka i jezera, parkovi, izletišta, zaštićene zone i druge lokacije za čije održavanje nisu dovoljni kapaciteti komunalnih preduzeća. U akciji je zajedno sa svim zaposlenima iz Nacionalnog parka više od 00 učesnika učestvovalo je u čišćenju 46 lokacija na teritoriji čitavog Nacionalnog parka.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, kao i mnogobrojnim učesnicima iz različitih organizacija i ljubiteljima Fruške gore.

  • 15.04.2013 07:20
    svašta
    Koliko ima Svetski(hhh) dan(aaa) zastite zivotne sredine???? - Znam 5.jun.
  • Mario

    14.04.2013 13:27
    Svaka čast
    Odlično, i ja bih se pridružio da sam znao za ovo. U svakom slučaju, je li može sad da se više ne baca đubre?
  • 14.04.2013 12:28
    Redom ,da im se pripremi šuma.
    A kad se kreće sa čišćenjem Banovine ,zovite ,doćiće barem 30.000 hiljada ,pozdrav !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.