Uništena većina kaveza za plastičnu ambalažu

Više od 90% spremišta za PET ambalažu u Novom Sadu je uništeno.

Više od 90% spremišta za PET ambalažu u Novom Sadu je uništeno.

Kako je saopštila Čistoća, od 2009. godine do danas je postavljeno 770 žutih kaveza za plastične flaše, a uništeno je ili oštećeno 715 takvih spremišta.

- Uništavaju ih pojedinci ili organizovane grupe i time nanose štetu u višemilionskim iznosima. Dodatno angažovanje radnika, popravke, svakodnevna zamena i iznova postavljanje katanaca nisu zaustavila uništavanje, već je naprotiv, iz dana u dan, ono sve masovnije - tvrde u Čistoći.

Iz tog preduzeća pozivaju nadležne institucije da preduzmu neophodne mere da bi se rešio ovaj komunalni problem.

  • Istinica

    31.07.2013 10:22
    kako je to rešeno kod drugih
    Tamo negde dve hiljadite godine sam bio privremeno u Nemačkoj. Sve što se od tečnih napitaka, vode, sokova... pakuje u PET ambalažu je pakovanu u tvrđu i kvalitetniju plastiku i prilikom kupovine tih proizvoda morate kao i za staklenu ambalažu da donesete odgovarajuću zamenu PET ambalaže i to bez otkupa. Ako nemate odgovarajuću PET ambalažu morate kao i za staklenu da platite kauciju... i gle čuda... nema bacanja u kontejnere i po ulicama. Ona PET ambalaža koja je nepovratna ubacuje se u specijalne kvartovske kontejnere iz kojih nema nikakve šanse da bude izvađene a osim toga svaka kuća poseduje dve kante za otpatke... jednu plavu i jednu zelenu i pod pretnjom kazne vlasnici i korisnici su dužni da razdvajaju organske i neorganske otpatke odnosno one koji se mogu reciklirati od onih koji ne mogu. Ukoliko to ne učinite đubre vam neće biti odnešeno i još ćete i kaznu platiti.
  • Sugrađanin

    16.04.2013 15:08
    Za @Umetnik
    Sajt Komunalne poolicije:

    http://novisad.rs/node/19
  • 16.04.2013 11:12
    pa nije Sofronije
    Sve to nije imovina cistoce,vec nasa
    imovina,i kontejneri,i dzakovi i ambalaza!!!
    Predpostavljam da niko od nas nije protiv toga da se,na primer,novac prikupljen od reciklaze koristi za pomoc najugrozenijim sugradjanima,ali necemo da podrzavamo lopovsag,bahatost i zloupotrebu.
    Posmatrajte samo kratko vreme,jako cete se iznenaditi kad vidite sta se stvarno desava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.