Opet pojačana kontrola pešaka

Novosadska policija sutra i prekosutra pojačano će u intervalu od 9 do 13 sati kontrolisati saobraćaj.
Novosadska policija sutra i prekosutra pojačano će u intervalu od 9 do 13 sati kontrolisati saobraćaj.

Kontrolu će sprovoditi saobraćajni policajci i policajci u civilu. Oni će uočene prekršaje fotografisati i snimati, a zatim će legitimisati učinioce prekršaja i preduzeti dalje zakonske mere.

Akcija će biti usmerena prvenstveno na otkrivanje i sankcionisanje pešaka koji prelaze kolovoz van obeleženog pešačkog prelaza, u trenutku zabrane prelaska ili uz korišćenje mobilnog telefona.

U Policijskoj upravi apeluju na građane, pešake i druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi o saobraćaju na putevima, jer će tako izbeći predviđene sankcije i sačuvati sebe i druge.

  • 17.04.2013 14:44
    neko iz mase.
    @TT:
    što čika milicajac nosi šabanku...

    - Oduvek mi je nedostajao adekvatan izraz. Hvala!


    Slazem se da treba kontrolisati pesake, postali su kao zombiji na putevima u gradu. Ali sta cemo sa vozacima kojima se telefon zalepio za celavu glavu bez vrata, uz obavezne naocare za sunce? Da li je iko ikada video kako je neki vozac kaznjen zbog razgovora telefonom tokom voznje?
  • Stranac

    17.04.2013 11:05
    Sramota
    kad vidim kako su ljudi needucirani, bez iole kulture u prometu, da o taxistima ne govorimo sta sve rade i stanu ama gde god im pase.

    Stranac sam u gradu i trebalo bi uvesti vise kontrola, masovno kaznjavati ljude koji idu u smrt jer vise puta sam skoro razbio svoj auto, da spasim zivot jer je jedna budala na desnoj strani samo prosla na pesackom dok sam ja stao.

    Policija NE radi svoj posao kako treba i nema akcija koje bi bile svuda ne samo po glavnim ulicama grada. Ko ovce se prelazi po gradu i da nekoga udarim snimio bi jedno par dana ljude koji prelaze pa neka sudija misli da ce mene da kazni: morao si da pazis. NE to nije pesacki i pesak neka odgovara, ja neznam koji je to sudija ili vise njih, da su ustvarili misljenje, da uvek kaznjavaju sofera? Tom sudiji treba oduzeti mesto zauvek jer on krsi zakon koji je jasan. Nemas se kome ovde zaliti i verujte mi odmorim se kad odem u Sloveniju, Austriju ili dalje. Odmorim jer se znaju pravila.Sramite se SRbi do bola jer kad odete u svet ne ponasate se tako.Ajde ti usred Frankfurta predji 6 traka u gradu. Dobices zatvor odmah.
  • 17.04.2013 10:00
    Zašto malo ne kontrolišu
    one što voze sa telefonom u ruci, njih ne smeju da zaustavljaju, a sve ih je više. Nego pešaka da li je prešao 100 ili 75 metara van pešačkog, pa i ako me udari auto ja ću biti krivac, a onaj što priča telefonom i pokupi nekog ni krivog ni dužnog to nema veze, to je partijski drug.Sigurno nešto važno priča! Šta ima da presreću ljude na ulicama, zar nisu ugradili kamere i što ih plaćamo kad ne rade ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.