Kako suzbiti narkomaniju kod đaka

Prva u nizu tribina koja se bavi problemom narkomanije i zavisnosti o drogama u Vojvodini održaće se u petak 19. aprila u klubu "Fabrika" (Despota Stefana 5).
Prva u nizu tribina koja se bavi problemom narkomanije i zavisnosti o drogama u Vojvodini održaće se u petak 19. aprila u klubu "Fabrika" (Despota Stefana 5).

Na tribini će biti reči o prepoznavanju i suzbijanju zloupotreba psihoaktivnih suptanci kod osnovaca i srednjoškolaca, osvešćivanju zajednice o problemu zavisnosti i mogućim rešenjima za izlazak iz ovog problema. Predavači su psiholog-psihoterapeut Sanja Perković-Goga, lekarka Snežana Broćeta, predsednik udruženja Restart Boris Štrbac i član udruženja Đorđe Todorović.

Predavački deo obuhvata viđenje ovih problema iz ugla stručnih lica i iz ugla bivših zavisnika. Drugi deo tribine je diskusija kada će se predstavnici lokalnih institucija i građani pozvati da iznesu lokalne probleme, zapažanja, trendove, a sve u cilju započinjanja dijaloga u pravcu rešavanja ovih problema

Početak je u 18h, organizator je Udruženje za pomoć zavisnicima "Restart".

Tribine se realizuju u sklopu projekta "Neću da ignorišem, hoću da menjam" sa ciljem da se osvesti zajednica o problemu zavisnosti u Vojvodini i njegovoj rešivosti tj. da se šira javnost informiše o prevenciji, problemima zavisnosti, mogućim izlazima iz problema zavisnosti i predlože rešenja i inicijative za rešavanje problema zavisnosti na lokalnom nivou.

Nakon Novog Sada tribine će se održati u Subotici, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Pančevu.

  • 17.04.2013 08:41
    sindikat zavisnost
    Kada bi svaaaki čoooveeek :D
  • 17.04.2013 08:31
    istina
    nikako jer to drzava stiti i organizuje pa kako samau sebe da napadne...napadne onog ko pocinje vise da uzima za sebe a manje daje njima...od svih silnih nezaposlenih najbolju korist imaju kad izvuku brz profit i posalju grobaru a takvi se ne bune i ne ruse vlast nasilnim putem...jadni ljudi kad ne vide ili ne zele ono sto je realknost...tada lakse uletite u mrezu.
  • novosadjan

    16.04.2013 19:25
    voditi decu na uvidjaj sa milicijom kad se urade i preteraju i u mrtvacnicu kad ih donesu pa kome se svidja eto mu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.