Potrebna pomoć za operaciju devetogodišnje Jovane Vojvodić

Devetogodišnjoj Jovani Vojvodić iz Futoga koja boluje od spastične paraplegije i Tarnerovog sindroma, neophodno je oko 2.500 evra za operaciju nogu kako bi mogla da prohoda.
Devetogodišnjoj Jovani Vojvodić iz Futoga koja boluje od spastične paraplegije i Tarnerovog sindroma, neophodno je oko 2.500 evra za operaciju nogu kako bi mogla da prohoda.

Jovana je prevremeno rođena u 31. nedelji trudnoće i prva dva meseca života provela je u inkubatoru. Pored mnogih problema koji su nastali zbog preranog rođena, na ultrazvuku mozga ustanovljeno je da na mozgu ima ciste, koje su vremenom nestale, ali su ostavile posledice na njen razvoj.

Na poslednjem CT mozga vidi se da još postoji mala šupljina od pet milimetara, zbog koje mozak sporije šalje signale do pojedinih delova tela. Jovana do danas nije uspela da stane na svoje noge i samostalno hoda zbog nedovoljne razvijenosti mišića.

Ona trenutno samo može da kleči i puzi, mišići su zategnuti i ne može skroz da ispravi noge. Jovana je prošlog leta već bila na jednoj operaciji kod ruskih lekara u Ćupriji, ali da bi još više napredovala, neophodna je bar još jedna intervencija.

Za sve koji mogu da pomognu, novac mogu uplatiti na sledeći račun:

Erste banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja br. 5
Novi Sad
Žiro račun:340-3213505461
Na ime majke: Dragana Vojvodić
Kralja Dragutina br.1
21410 Futog

  • Futog

    25.04.2013 07:10
    Naše malo je Jovani mnogo...
    Sa SREĆOM JOVANA!!! :*
  • Kristina

    24.04.2013 08:01
    Uplatili :) Neka je sa srećom :)
  • nepoznata sugrađanka

    23.04.2013 13:05
    Jovana uz tebe smo
    Rado se odrekoh svoje paklice cigareta za danas u korist Jovane. Na žalost ima nas koji nismo u mogućnosti da pomognemo sa više. Puno pozdrava roditeljima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.