Kroz pozorište do pročitane lektire

Grupa novosadskih glumaca organizovaće od sledeće nedelje niz predstava za učenike osnovnih i srednjih škola, po motivima obaveznih lektira koje đaci tog uzrasta treba da pročitaju.
Grupa novosadskih glumaca organizovaće od sledeće nedelje niz predstava za učenike osnovnih i srednjih škola, po motivima obaveznih lektira koje đaci tog uzrasta treba da pročitaju.

Reditelj Žanko Tomić kaže da je to savršena prilika da deca razvijaju svest o pozorištu i da nauče da lektira nije nešto što se mora, već nešto u čemu se uživa.

"Ono što je vrlo važno jeste da je projekat besplatan za svu školsku decu, radi se o profesionalnim predstavama koje će deca besplatno moći da gledaju kao neko obavezno školsko pomagalo. To je vrlo značajno jer je ideja da projekat bude inkluzivan, a to je bitno jer pozorište jeste svakom namenjeno, i svako može imati pristup njemu", kaže Tomić za 021.

Projekat bi trebao da traje 12 godina, što podrazumeva produkciju 24 naslova, odnosno za svaki razred od prvog osnovne do četvrtog srednje po dve predstave.

Prva predstava, "Jazavac pred sudom" biće premijerno izvedena 26. aprila u Gradskom pozorištu u Bečeju, nakon čega bi trebalo da usledi novosadska premijera u Pozorištu mladih, ali datum održavanja još uvek nije poznat. (Gala Gajin)

  • paolo

    26.04.2013 12:50
    ...
    Ako bude kao Đakon Isidore Sekulić, onda bolje i da ne rade projekat...
    Nešto neubedljivije nisam gledao davno.
  • Novosađanka

    25.04.2013 08:11
    Bravo
    Ideja je odlična, nemojte posustati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.