Skupština Novog Sada protiv Deklaracije

Većina odbornika Skupštine Novog Sada danas je usvojila zaključke kojima se Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine proglašava štetnom i nepotrebnom.
Većina odbornika Skupštine Novog Sada danas je usvojila zaključke kojima se Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine proglašava štetnom i nepotrebnom.

Nakon burne višesatne rasprave većina odbornika je usvojila zaključke kojima se deklaracija proglašava štetnom i nepotrebnom.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević opravdao je povodom za današnju raspravu rečima da "Novi Sad kao centar pokrajine ima osnova da reaguje i iznese svoj politički stav o deklaraciji".

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević naveo je da gradski parlament ima zakonske mogućnosti da se izjasni o deklaraciji.

Zasedanje je počelo brojnim prigovorima, najviše odbornika Demokratske stranke, koji su prigovorili da Skupština grada nema pravnog osnova da se izjašnjava o deklaraciji.

Odbornici opozicije su naveli i da im uz skupštinski materijal nije dostavljen tekst deklaracije, jer se Skupština izjašnjava o dokumentu koji odbornici nisu ni videli.

Sević je odgovorio da je tekst deklaracije javan i da ga je Vlada Vojvodine okačila na zvaničnom sajtu, kao i da je prethodnih dana objavljen u medijima.

Odbornici DS-a na kratko su prekinuli sednicu noseći transparente na kojima je pisalo da "Vojvodina nije paravan za izdaju Kosova", da 320 Novosađana u mandatu vladajuće gradske koalicije ostaje bez posla, a neki su nosili i transparent "ATP - najveća afera u istoriji Novog Sada".

Na sednici je predloženo i da se odborničke dnevnice uplate na račun Radosnog detinjstva sa čime su se složili i odbornici pozicije i opozicije.

Vlada Vojvodine objavila je "Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne pokrajine Vojvodine", koja je izazvala burna reagovanja, a povodom toga je u Novom Sadu održan skup u znak protesta.

  • lemi

    18.04.2013 12:16
    he he he
    da ste ostali na vlasti pa vi bi sve u zatvore sto ste uradili i u takozvanoj akciji Sablja a čitaj danasnje novine o zloupotrebama u policiji gde fali 14 miliona evra a zna se da je to bio sve kadar žutih ali konačno su počele smene od juče u mupu i nadam se da će tako nastaviti
  • milovan

    18.04.2013 12:11
    za srpa
    jel si ti srp i ćekić ovejani komunjara koji ste navodno izneli borbu 1941 godine i vas doživotni TITO dosta je vase vladavine sada je 21 vek utuvi to u glavu
  • Srp

    18.04.2013 07:06
    Bavljenje nebitnim temama da se skrene paznja sa recimo lika u savetu za bezbednost koji je kriminalac ili sa recimo pomocnika gradonacelnika jelica koji je pod istragom....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.