U utorak počinje Nomus

Trideset treći Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti - Nomus počinje u utorak 23. aprila.
Trideset treći Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti - Nomus počinje u utorak 23. aprila.

Članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić rekla je da je Nomus specifičan jer je to festival za Novosađane, i da iz tog razloga gradski oci imaju dužnost i obavezu da ga podrže na najbolji mogući način.

"Ja želim da se zahvalim Muzičkoj omladini Novog Sada zbog toga što je uspela da održi određen nivo i da nam ponovo ponudi vrlo kvalitetan program. Sasvim sam sigurna da je ovo samo jedna u nizu od budućih godina kada ćemo imati ovaj divan festival", kaže Brkićeva.

Na otvaranju, u 20h u Sinagogi, sviraće Vojvođanski simfonijski orkestar.

Na ovogodišnjem Nomusu predstaviće se velika svetska imena kao što su Nemanja Radulović, Amulet, Andrej Jagodincki Trio, Brodski Kvartet i mnogi drugi, kao i Novosadsko pozorište sa predstavom "Priča sa zapadne strane". Posetioci Nomusa takođe će moći da posete Otvorenu muzičku radionicu gde će učesnici festivala držati kurseve. (G.G)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.