Najbučniji Kej i Adamovićevo naselje, najtiše Sajmište

Najviše problema sa bukom imaju Novosađani koji žive na Keju i u Ulici cara Dušana, pokazuje najnoviji izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Najviše problema sa bukom imaju Novosađani koji žive na Keju i u Ulici cara Dušana, pokazuje najnoviji izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Na Keju je izmereno 71,2 decibela, dok stanovnici Ulice cara Dušana moraju da žive sa 71,6 decibela.

"U Novom Sadu tokom marta, dnevna, večernja i noćna buka su povišene na svim mernim mestima u stambenim i industrijskim područjima, kao i na dve trećine mernih mesta u centru i na glavnim saobraćajnicama", navodi se u izveštaju.

Najniži nivo buke je na Sajmištu, gde dnevna buka iznosi 62,3 dB, večernja 60,7 dB, a noćna 56,1 dB.

  • Coco

    21.04.2013 15:21
    brm brm
    A kamioni koji svakodnevno prolaze kroz Petrovaradin, nesnosno su bučni i zagađuju okolinu..
  • @Vera

    21.04.2013 11:18
    Мислим да је претерано и бесмислено локање кафице један од основних узрока потпуног пуцања по шавовима...
  • vera

    21.04.2013 05:36
    Pariske komune
    A u Banatiću-raj....Terasica,pogled na Rumenacku,a buka se skoro i ne cuje...pije se kafica trenutno....nema kafica,siroka ulica,mesta za parkiranje....a nema ni "pridoslih"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.