Taksisti neće da voze po trećoj tarifi za vreme praznika

Vlasnici nekoliko taksi udruženja odbijaju da za praznike naplaćuju usluge po trećoj tarifi, kako je predloženo gradskom odlukom, jer, kako kažu, ne žele da "pljačkaju klijente".
Vlasnici nekoliko taksi udruženja odbijaju da za praznike naplaćuju usluge po trećoj tarifi, kako je predloženo gradskom odlukom, jer, kako kažu, ne žele da "pljačkaju klijente".

U šest taksi udruženja tvrde da je grad Novi Sad doneo odluku o prazničnom cenovniku vožnje koja se kosi sa zakonskom regulativom, zbog čega ne žele da "deru" putnike.

Direktor "Crvenog taksija" Miodrag Grandić navodi da nisu ranije reagovali na gradsku odluku o prazničnom cenovniku, koja je doneta još 15. decembra prošle godine, jer, kako kažu, nije postojala saglasnost svih udruženja.

- Ovog puta nas je podržao i Sindikat "Nezavisnost", koji se pismeno obratio Gradskom veću za saobraćaj zahtevajući da se za prvomajske i uskršnje praznike koristi druga tarifa umesto treće - kaže Grandić.

On kaže da odgovor očekuju do 25. aprila, te da će, ukoliko grad ne promeni odluku, sva taksi udruženja organizovano odbiti da je ispoštuju. U svim drugim gradovima u Srbiji važi pravilo da se za praznike taksi usluge naplaćuju po drugoj tarifi.

U Novom Sadu cena starta je 70 dinara, kilometar u prvoj, dnevnoj (od 6 do 22 sata) tarifi je 52, u drugoj (noćnoj, od 22 do 6 sati) 66, a u trećoj (vangradska vožnja i vožnja tokom praznika) 98 dinara.

  • Bojan

    20.08.2015 21:35
    Rent taxistima
    Zdravo ljudi, zanima me da li se isplati da se auto rentira taxi udruzenju,kupio bih auto, i hteo bih da ga ubacim u neko udruzenje, da neko vozi..ako je to moguce i kako to ide, i moze li da mi ostane sta para kada vozac uzme svoje..?? hvalaaa ,za Novi sad pitam
  • stanko

    24.04.2013 19:59
    na mala vrata
    Vlasnici dispecerskih centara se pod sumnjivim okolnostima uvlace u radnu grupu za resavanje taxi problema. Njihov stalni cilj je bio >sto vise tabli ( od cega oni zaradjuju) i sto niza cena da bi i prosjaci odlazili na posao '' taxi '' vozilom. Do skoro im je to islo za rukom jer su vozena vozila 300 - 700 eura vredna, a popravak 2000- 3000 din. Sad su taksisti kupili vozila za koja su popravci visine 300 -900 eura. Ako im dozvole da ponovo diktiraju koliko ce im deca jesti i dali ce se skolovati, klanjat cu se svakom vlasniku dispecerskog centra i njegovoj snazi vladanja gradom.
  • taksista 100%

    21.04.2013 12:13
    sta bi hteli
    Dobro je uradio onaj PANOVAC sto je tuzio grad. I sa ovom cenom koja je ispod minimalne ekonomske jedva da smo na nuli. Neka ovaj Grandic sa ostalom bratijom SOS, CITY, LUX,DELTA, kupe najnovija vozila, neka nam daju platu 29.000 din na koliko placam poreze i dadzbine, neka me zaposle 24 dana po 8 sati u mesecu, godisnji odmor, pravo na lecenje, penziju i sve sto pripada coveku, ja cu moju radnju zatvoriti. pod tim uslovima oni jedino mogu da voze gradane i 50,00 din po turi na bilo kojoj relaciji u gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.