Kineski investitori razgovarali o partnerstvu sa "Neobusom"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju kineske firme "Jutong", a tema razgovora bila je mogućnost njihovog ulaganja u novosadski "Neobus".
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju kineske firme "Jutong", a tema razgovora bila je mogućnost njihovog ulaganja u novosadski "Neobus".

U Novi Sad stigla je delegacija koju čine Čarls Hvang, Lui Ksiafei i Žang Žemin, a sastanku je prisustvovao i predsednik Upravnog odbora "Neobusa" Zoran Kijac.

Predstavnici "Jutonga" izvestili su gradonačelnika da Jutong Bus predstavlja osnovu grupacije, prostire se na 1,12 miliona m2, i danas slovi za tehnološki najsavremeniji i najnapredniji centar za proizvodnju autobusa na svetu.

Kako je ocenio gradonačelnik Miloš Vučević naveo je da će Grad zajedno sa JGSP "Novi Sad" pružiti neophodnu podršku da se uspostavi saradnja između "Neobusa" i kineskog investitora.

Plan je da nakon reorganizacije "Neobusa", između te novosadske firme i Jutonga bude potpisano Pismo o namerama kako bi zvanično počela saradnja, a očekuje se da to usledi 2014. godine.

Saradnja bi podrazumevala da kineska firma isporučuje "Neobusu" delove, a da se ovde sklapaju autobusi, koji bi koristili  dizel, gas i hibridni pogon, o čemu je prvi pisao Radio 021.

  • Gorica

    19.04.2013 17:00
    Dosta je Novi Sad bio zapusten grad, grad u kome se mogao dobiti samo odkaz, i iz kog su investitori begali, vreme je da stvari krenu nabolje. Svaka cast
  • miomir

    19.04.2013 09:22
    Sto vise novih rdanih mesta mnogo ce znaciti ovom napacenom narodu...sta nas jos nije snaslo u ovom jadnom zivotu
  • viskoo

    19.04.2013 08:57
    samo tako nastavite,ovom gradu su potrebni ljudi koji ce da ulazu u njega....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.