Agencija za registraciju vozila lažirala uplatnice

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika Agencije za registraciju vozila "Auto-ofis", zbog sumnje da je oštetio budžet MUP-a i Fonda za puteve, a Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala pokrenulo je istragu protiv još dve agencije.  
Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika Agencije za registraciju vozila "Auto-ofis", zbog sumnje da je oštetio budžet MUP-a i Fonda za puteve, a Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala pokrenulo je istragu protiv još dve agencije.

 

Vlasnici ovih agencija terete se da su Novosađanima koji su ih ovlastili da im urade tehnički pregled i registruju automobil, uplaćivali manji iznos na ime komunalnih taksi, drumarine, poreza i osiguranja, da bi odmah posle uplate u banci ili pošti dopisivali brojeve pored uplaćenog iznosa i takve naloge za uplatu, uz ostalu dokumentaciju potrebnu za registraciju vozila, dostavljali u Policijsku upravu Novi Sad.

Šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala Milovan Forkapa kaže da je kod prve agencije načinjena šteta od nekoliko desetina hiljada dinara za jedan mesec, dok će se kod ostalih iznos utvrditi po završetku istrage.

Slučaj je otkriven kada je jedan sugrađanin prošle nedelje dobio obaveštenje od policije da je uplatnicom sa njegovim imenom oštećen budžet Srbije.

"Ovlastio sam jednu novosadsku agenciju za registraciju da mi uradi tehnički pregled, registruje auto i to radim svake godine, nikad sam ne odlazim u SUP. Međutim, pozvali su me u policiju i rekli da su uplatnice falš, da je na jednoj uplaćeno 500 dinara, a posle dopisana brojka 5, kako bi iznos bio potpun, odnosno 5.500 dinara. Šokirao sam se. Seo sam u taksi, jer je auto još bio u agenciji, i rekao im šta mi se upravo dogodilo", priča Ivan M.

Prema pisanju Novosti, vlasnik agencije je potom samo izvadio 5.000 dinara i uz izvinjenje mu pružio novac, a onda je dodao još 500, kako bi mu izmirio troškove za taksi. Nije isključeno da će policija proširiti istragu i na druge novosadske agencije za registraciju, jer se sumnja da nisu samo ove tri uključene u ovakav način prevare.

  • 20.04.2013 08:04
    @djurica - sve mislim
    pa zar vi mislite da je policija podnela prijavu bez osnova? sve se to lako proveri. sve uplatnice su u dosijeima automobila, a i sve uplate se mogu proveriti u banci ili posti. kao sto sve ima svoj pocetak i kraj, tako i ovo.
  • Kvazimodo

    20.04.2013 06:08
    @sarenica
    Mislim da ste u svemu ovome naj odgovorniji Vi i vama slicni. Upravo ste rekli za ste za odredjeno krivicno delo prevare znali a niste ga prijavili. Nisu problem ovi sto pokusavaju da prevare nekoga, takvih je uvek i bilo problem ste Vi sto cutite i neradite nista a ocekujete da vam drzava sve da i drzava vam je uvek za sve kriva. Drzava je narod... Drzava ste Vi.... Sledeci put ucinite nesto .....Mislite o tome...
  • sarenica

    19.04.2013 19:32
    gluposti!
    Cista glupost..Drzavi nikad dosta para, prvo krade preko atesta za plin sad izmislja milione drugih stvari svi su krivi i svi mute samo nam je drzava zlatna..Kakav narod treba da bude u ovakvoj drzavi ovo nije nista sta se rade mupovci u supu, vlast, kao i ostale banke kompanije i slucno, u postama kradu preko provizija kao i bankama...U supu primaju muto po salterima, kao i u drugim drzavnim i privatnim firmama. sta ocekujete...Nema se postenog i normalnog zivota niti mogucnosti za proseccan zivot sa danasnjim platama a cene samo rastu. A Sto se agencija tice znam bar 10 u Ns koje su to radle dva meseca a ovo je slucaj od pre 3 godine koji je tek sad uspeo da dodje u novine i vesti jer je pticica opet zbog para propevala da se neko ocrni. Nemam reci na sta je spala ova drzava a bune se kad mladi odlaze preko...I treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.