Autobus prešao putniku preko noge

Novosađanin M. M. (32) teško je povređen kada mu je u sredu oko 13 sati, prema tvrdnjama očevidaca, preko nogu prešao gradski autobus. Nesreća se dogodila na autobuskom stajališu na uglu ulice Maksima Gorkog i Bulevara oslobođenja.  
Novosađanin M. M. (32) teško je povređen kada mu je u sredu oko 13 sati, prema tvrdnjama očevidaca, preko nogu prešao gradski autobus. Nesreća se dogodila na autobuskom stajališu na uglu ulice Maksima Gorkog i Bulevara oslobođenja.

 

U Gradskom saobraćajnom preduzeću nisu želeli da komentarišu kako je došlo do nesreće, a svedočenje vozača biće poznato tek nakon zvaničnog izveštaja policije. Prema rečima portparolke GSP-a Snežane Jaković, policija je obavila uviđaj nakon čega će biti poznati detalji nesreće.

"Na Bulevaru oslobođenja došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao autobus JGSP na liniji broj 7 pri čemu je stradala jedna muška osoba. Dežurni u GSP-u izašli su na teren i sprovedene su sve mere propisane u slučajevima ovakvih nezgoda. Na osnovu njih ustanovljeno je da je vozilo bilo ispravno, kao i da vozač nije bio u alkoholisanom stanju. Utvrđivanje krivice je u nadležnosti saobraćajne policije koja je napravila uviđaj i u čijoj je nadležnosti preduzimanje zakonskih mera", rekla je Jaković.

Prema rečima očevidaca, čoveku je noga ostala zaglavljena kada je vozač zatvorio vrata, a autobus je krenuo pošto ga vozač verovatno nije video. Jedan Novosađanin koji se u trenutku nezgode nalazio na stanici kaže da nije video da li mu je autobus prešao preko noge, ali da je bilo krvi, a nakon svega brzo je stigla policija, kao i hitna pomoć koja mu je ukazala prvu pomoć.

Nakon ukazane prve pomoći povređenog čoveka hitna pomoć odvezla je u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine. "Njegovo stanje je trenutno stabilno, a smešten je na kliniku za plastičnu hirurgiju zbog teških oguljotina kože", rekla je portparolka KCV Jelena Jurišin.

  • NS

    20.04.2013 06:55
    Ima i kod nas!
    I kod nas sam ja video da vozač pomaže majci sa kolicima da unese ista! Takođe sam video da vozač govori "poštenim" putnicima da ustanu trudnoj ženi ili majci sa malim detemo u naručju! Toliko o našoj kulturi! Nije sve do vozača ima do nas putnika!
  • 10

    19.04.2013 13:39
    22
    Za 22 godine,10 puta sam srecom lakse ugruvan u autobusu,za 22 godine koliko koristim GSP. Slazem se s komentarima,ima i dobrih,susretljivih i pazljivih vozaca,i onih drugih.Ali mnogo puta zbog bahatosti drugih vozila,motociklista,pa i pesaka,vozac GSP-a je nuzno reagovao. Ne zaboravimo u proseku prazan autobus s gorivom,bez putnika,ima masu blizu 11 tona. Srecno svima,i pazljivo u saobracaju!
  • slaninar pravi

    19.04.2013 13:37
    @ Vera
    Vera, isto tako je i u Budimpešti (mislim isto kao u Bratislavi)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.