Krpe se kolovozi na trasama gradskih autobusa

U ovogodišnjem gradskom budžetu 500 miliona dinara predviđeno je za održavanje puteva, biciklističkih staza i trotoara u Novom Sadu.
U ovogodišnjem gradskom budžetu 500 miliona dinara predviđeno je za održavanje puteva, biciklističkih staza i trotoara u Novom Sadu.

Kako za 021 kažu u Zavodu za izgradnju grada (ZIG), koji obavlja nadzor i evidenciju radova, ovogodišnji Program održavanja putne privrede podrazumeva prvenstveno sanaciju glavnih saobraćajnica na kojima se nalaze trase gradskih autobusa, a trenutno se kolovoz popravlja na Novom naselju na Bulevaru Jovana Dučića.

"Cilj je da se otklone udarne rupe na putevima i stvore bezbedniji uslovi za kretanje vozila i spreči njihovo oštećivanje na najugroženijim mestima, a obim i količina planiranih radova se usklađuje sa raspoloživim sredstavima za taj mesec", poručuju iz ovog preduzeća.

Radovi se izvode i u prigradskim naseljima, pri čemu prednost imaju glavne saobraćajnice po kojima se odvija javni gradski prevoz. Kako kažu u ZIG-u, do sada su radovima obuhvaćeni Stepanovićevo, Ledinci, Sremska Kamenica i Futog, a u narednom periodu akcenat će biti na uređenju saobraćajnica u blizini Novosadskog sajma, zbog održavanja Poljoprivrednog sajma.

Nakon toga, predviđen je nastavak radova u prigradskim naseljima.

  • 24.04.2013 07:39
    Šta to beše zdrava životna sredina?
    Kolovoz u ulici M. Gorkog je talasast, tako da krpljenje rupa ništa neće značiti. Nama se zgrade tresu kada prolaze autobusi. Ali to izgleda nikog od nadležnih ne zanima, smatraju da je to cena života u gradu. Da li je ovo krpljenje namenjeno očuvanju samo voznog parka, a zgrade i građene u njima ko šiša? Verovatno glavnokomandujući ne stanuju u jednoj takvoj ulici i takvoj zgradi koja krcka najmanje 200 puta dnevno prilikom prolaska autobus .
  • biciklista

    23.04.2013 13:37
    biciklističke staze su jeftinije za izgradnju i održavanje, bicikl je dostupniji cenovno većem broju građana i zdraviji je bolje da se fokusiraju na bicikliste nego što sve idu u dlaku vozačima motornih vozila, te parkinzi, te kolovozi, te garaže, ovoono...
  • 23.04.2013 11:55
    Bogdan
    Krparenje na naselju je vec smesno. Ok je da su zakrpe sve vece i vece, ali vec ih ima toliko da "bulevari" Jovana DUcica, Kneza Milosa i Vojvode Stepe izgledaju smesno (tj. zalosno). Bolje da uzmu i presvuku ceo jedan od tih bulevara, nego da prave krpice iz godine u godinu. Mada predpostavljam da to urade ne bi imali para ni za jednu drugu popravku...

    A to je samo naselje... Ostali delovi grada su slicna prica.

    Ajd makar Radnicku da srede i zavrse onaj Bulevar Evrope i Temerinsku ove godine. Stare ulice mogu da cekaju ocigledno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.