Na Fruškogorskom maratonu očekuju 10.000 učesnika

Fruškogorski maraton, 36. po redu, održava se danas i sutra, a organizatori očekuju da će učestvovati preko 10.000 ljubitelja prirode i sporta.
Fruškogorski maraton, 36. po redu, održava se danas i sutra, a organizatori očekuju da će učestvovati preko 10.000 ljubitelja prirode i sporta.

Početak maratona je u subotu, u devet sati, na Popovici. Učesnicima će biti dostupno 17 staza, od kojih je najkraća namenjena deci i dugačka je četiri kilometra, dok najduža staza ultramaraton plus iznosi 111 kilometara.

Prijavljivanje na maratonu je besplatno. Primanje prijava i izdavanje kontrolnih knjižica počelo je u sedam sati na Popovici, dok se prijave za učesnike na najkraćoj stazi Radosti i zadovoljstva primaju na mestu starta od osam ujutru.

Član Gradskog veća za sport i omladinu, Predrag Svilar, istakao je da je veoma bitno da grad podrži manifestaciju koja promoviše zdrav život, rekreaciju i Novi Sad. "Gradska uprava za sport i omladinu je izdvojila milion dinara za ovogodišnji maraton, što je najveći iznos za ovu manifestaciju i time želim da istaknem da je budućnost ovog maratona nešto što Novi Sad u svakom pogledu želi da podrži", izjavio je Svilar.

  • popfutoški

    27.04.2013 07:02
    Gsp pomaže fruškogorski maraton
    Sve bi bilo u redu da GSP podrži ovaj maraton a ne da koristi maraton za pelješenje i ponižavanje ljubitelja maratona. Kako organizuju prevoz to je sramota.
  • jasta

    27.04.2013 06:55
    @МаркоНС : Prijatelju, ja bih najviše voleo kad nam se ne bi mešali u život, a kamoli nedeljom. :) Odoh sad da pešačim, sportski pozdrav svima!
  • МаркоНС

    24.04.2013 16:58
    волим војводину волим и фрушку гору
    супер ово ми се пуно више свиђа него скупљање зарад неких политичара, молим редакцију да помогне да нам политичари не ремете недељу. даље од нас има нас више .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.