Počelo sređivanje biciklističke staze na Futoškom putu

Na Futoškom putu, od raskrnice sa Vršačkom ulicom, ove nedelje počela je rekonstrukcija biciklističke staze.
Na Futoškom putu, od raskrnice sa Vršačkom ulicom, ove nedelje počela je rekonstrukcija biciklističke staze.

Sanacija za sada podrazumeva radove samo na strani ulice prema Telepu.

Anica Dugalić iz Zavoda za izgradnju grada kaže za 021 da su biciklističke staze na Futoškom putu uništene vremenom zbog širenja korenja i da uklanjanje korenja može dovesti do rušenja stabala. "U Skladu sa utvrđenim procenama stanja na terenu, trenutno se traže tehnička rešenja kako da se izbegne ugrožavanje korenovog sistema, a istovremeno omogući nesmetano kretanje biciklista", kazala je Dugalićeva.

Za sada je predviđeno da se biciklistička staza na Futoškom putu sredi samo u delu od Vršačke do Subotičke ulice.

Predsednik Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković kaže za 021 da je ta staza izuzetno značajna za bicikliste jer povezuje Novo naselje, Satelit, Telep i Adice sa centrom grada. On dodaje da je akcija mapiranja problema na biciklističkim stazama koju je u septembru uradila Novosadska biciklistička inicijativa ukazala da je upravo u ovoj ulici najpotrebnija rekonstrukcija.

Sem nje, najkritičnije je i u Fruškogorskoj na Limanu gde postoji isti problem.

  • sssssasa

    29.04.2013 09:29
    Da li sam dobro razumeo vest?
    "Za sada je predviđeno sređivanje staze od Vršačke do Subotičke".
    Svaka Vam čast, ta deonica je izuzetno duga i rešava najveći deop problema sa biciklističkim stazama u gradu. Tih stotinak metara su zaslužili da budu vest, ne samo za 021 već i za RTV1 RTS1 i to u udarnom dnevniku, a možda će i CNN i NBC preneti. Ili nam se bliže izbori ...
  • Maja

    26.04.2013 07:43
    Odlično!
    Juhuhu! Hvala vam!
  • Bicklista

    26.04.2013 07:24
    @Mama biciklista : Razumeo bih to da u tome nisu obesne i za one koje paze imam sve najlepse da kazem. Shvatam da je voziti kolica po behatonu kao po kaldrmi, ali moj problem je kad su u tome ohole, ne zele ni da pogledaju iza sebe, makar malo mesta da naprave da prodjem. To je za mene bezobzirno, ja kad moram nekom da uzurpiram prostor, malo sam obazriviji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.