Čardak dobija kanalizaciju

Naselje Čardak u Sremskoj Kamenici trebalo bi da dobije fekalnu kanalizaciju u sledeća tri meseca.
Naselje Čardak u Sremskoj Kamenici trebalo bi da dobije fekalnu kanalizaciju u sledeća tri meseca.

Tehnički direktor "Vodovoda" Nikica Ivić, rekao je da će posle višegodišnjeg čekanja stanovnici Čardaka konačno dobiti kanalizaciju.       

"To će biti omogućeno povezivanjem na postojeći sistem u naselju Marko Orešković. Rok za izvođenje radova je 43 dana, a njihova vrednost iznosi oko 30 miliona dinara. Nakon toga stvorićemo preduslove da se uradi i sekundarna kanalizaciona mreža za Čardak, a za radove na izgradnji te infrastrukture će u drugoj polovini ove godine biti izdvojeno još 30 miliona dinara", istakao je Ivić.

Radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže počeće u Ulici Vojvode Mišića u Novim Ledincima, a vodovodna mreža biće izgrađena i u Ulici Branka Ćopića i naselju Kamenjar 6 u Novom  Sadu. Takođe će biti izgrađen dovodni cevovod od šahta u Bukovačkom dolu do Ulice Račkog u Petrovaradinu, a u planu je i rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže u Ulici Dalibora Franciste u Petrovaradinu, kao i izgradnja kanalizacije u naselju Sadovi u Petrovaradinu.

Direktor "Vodovoda" Dragan Božić najavio je da će ove godine početi izgradnja glavnog kolektora kanalizacije od Rumenačke ulice do Kvantaške pijace, rekonstrukcija i dogradnja postojeće Fabrike vode, a vodovodna i kanalizaciona mreža će biti rekonstruisana u nekoliko desetina ulica u gradu i prigradskim naseljima.

"U saradnji sa Vladom Vojvodine konačno smo uspeli da dobijemo zemljište na izvorištu Petrovaradinska ada, što će omogućiti gradnju dugoočekivane Fabrike vode, a uspeli smo i u tome da budu usvojeni elaborati o zonama sanitarne zaštite, što je prvi korak ka dugoročnoj zaštiti najvrednijeg resursa koji Novi Sad ima, izvorišta vode", izjavio je Božić.

  • 06.06.2013 10:46
    Koji crni Cardak dobija kanalizaciju pa to je samo ulica koja je zadnja nastala na Cardaku ,ali u njoj stanuje gospodin Mirovic,a mi cemo plivati u govnima i nastace klizista od silne podzemne i atmosverske vode i septickih jama.
  • zobeni

    14.05.2013 16:36
    Popovica
    Šta je sa Popovicom,koja je za čardak pojam,ali nema nekog Mirovića da bilo šta pogura.Jadni smo do bola.
  • Spectator

    26.04.2013 17:25
    Selektivna izgradnja
    Izgleda da je za izgradnju komunalne infrastrukture najbolje rešenje da u tom kraju izgradi velelepnu vilu neki od uticajnih političkih velikaša. Tada će svi komunalni problemi početi da se rešavaju po hitnom postupku. Ovo je najbolji primer za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.