Prvomajski uranak i ove godine u Limanskom parku

U Limanskom parku će i ove godine biti održana urbana proslava Prvog maja pod nazivom "Novosadski uranak".
U Limanskom parku će i ove godine biti održana urbana proslava Prvog maja pod nazivom "Novosadski uranak".

Organizator, vlasnik "Audio konstruktora" Sreten Kovačević kaže za 021 da muzički deo programa počinje već u 11h.

"Program počinje nastupom "Big benda" džez omladine Novog Sada. Nakon njih nastupa "Blizard" koji svira muziku Led Cepelina i stariji repertoar, a potom legende klupske scene "Old tajmersi". Na kraju dolaze "Daire" koji polako ulaze u prvu ligu srpske rok muzike", rekao je Kovačević.

On je najavio da će na Prvomajskom uranku biti još nekoliko manjih pratećih sadržaja i uputio poziv svim talentovanim Novosađanima da dođu 1. maja u Limanski park. "Pozivam sve one koji žele da predstave nešto od svog rada da slobodno dođu, a mi ćemo im obezbediti uslove koji su im potrebni da mogu da se predstave Novosađanima", kazao je Kovačević.

On je rekao da je i ove godine želja organizatora bila da se prvomaksi praznici izmeste iz šatri sa narodnom muzikom i približe se urbanim ljudima koji praznik vole da provedu uz drugačiju muziku i u drugačijem ambijentu. "Svi mogu da dođu, da ponesu svoju ćebad, biciklove, svoje piće i svoju klopu. Jedino je zabranjeno paljenje roštilja u Limanskom parku, tako da upozoravam građane da mogu imati neprijatnosti sa Komunalnom inspekcijom", naveo je Kovačević.

Ovo će biti peta po redu urbana proslava Praznika rada. Podsetimo, prvi "Novosadski uranak" u Limanskom parku održan je pre devet godina. Od tada su Novosađani još tri puta (2006, 2011 i 2012) mogli da prvog majskog neradnog dana uživaju u svirkama u ovom parku.

  • odlična svirka

    01.05.2019 23:07
    Moram reći da je svirka bila odlična. Sve pohvale.
  • 30.04.2013 09:39
    Da li ce za prvi maj raditi neki kafic ili restoran?
  • 29.04.2013 08:38
    A radnickoj klasi ne pada na pamet da se tog dana bori sa svoja prava. Potrosice pare na gomilu mesa za rostilj i na galone piva. Kada se sutradan otrezni i dodje sebi onda ce da kuka koliko para ga je 1. maj kostao. Zbog toga ce da kasni sa placanjem kirije, struje, telefona na kraju meseca. Neke rostiljdzije i pivopije ce ostatak maja da provedu trceci od prijatelja do prijatelja moljakajuci ih za pozajmice kako bi izgurali mesec do kraja. Neki ce se tada setiti i prijatelja sa kojim se nisu ni culi ni videli nekoliko godina. Pozvace i njih kao poslednju opciju ako prijatelji sa kojima provodi svaki dan zakazu po pitanju pozajmljivanja para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.