ZIG počeo rekonstrukciju oštećenih dečijih igrališta

Dečja igrališta će i ove godine biti obnovljena, a i osvežena novim rekvizitima, poručuju iz Zavoda za izgradnju grada.
Dečja igrališta će i ove godine biti obnovljena, a i osvežena novim rekvizitima, poručuju iz Zavoda za izgradnju grada.

Kako se navodi u saopštenju ovog preduzeća, većina igrališta je u veoma lošem stanju, jer su stalno na meti vandala i huligana, te su postala nebezbedna za decu. Za sada, na igralištima gde je dečija bezbednost najugroženija, počele su sitne intervencije i manje popravke poput bravarskih radova i zamene sedalica na ljuljaškama.

Iz ZIG-a navode da je u toku postupak javne nabavke za nove rekvizite, koji će biti postavljeni kao zamene uništenim ili tamo gde ih nije ni bilo. Ceo posao finansira se iz programa za finansiranje komunalnih delatnosti od lokalnog interesa, a izvodi ih JKP "Stan".

Prema najavama iz ZIG-a, ove godine gradiće se i nova dečija igrališta, a za sada se traže pogodne javne površine, kako bi igrališta bila ravnomerno zastupljena na teritoriji grada i u prigradskim naseljima. Iz ovog preduzeća apeluje na građane da čuvaju igrališta, koriste ih primereno i ne uništavaju, jer time ozbiljno ugrožavaju bezbednost najmlađih komšija.

Podsećamo da je grupa mladića iz Banatića renovirala uništeno dečje igralište u ulici Pariske komune, a sličnu akciju organizovali su momci sa Avijatičarskog naselja.

  • halo

    13.05.2013 13:42
    ljuljaške
    ... koje je dizajniralo JP Lisje su stvarno smrtno opasne. Deca su izložena riziku od udara sa katastrofalnim posledicama, jer umesto lanca kojim se ljuljaška veže, stavljena je čvrsta veza, samim tim i sila kojom može da ljuljaška udari dete je veća. Ne znam ko je dao dozvolu za ovo, ali....
  • 27.04.2013 16:25
    nova detelinara
    novoj detelinari su hitno potrebna igralista. duz bulevara evrope od futoske do kornelija stankovica ima dosta prostora i moglo bi se napraviti barem jedno ako ne i vise kosarkaskih terena..
  • Blondy

    26.04.2013 18:37
    Lepa vest
    Ima li šta lepše od dečije radosti, svaka čast ZIG-u na ovakvom potezu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.