Formiraju roditeljski aktiv zbog bezbednosti dece

Inicijativa Saveta roditelja škole "Prva vojvođanska brigada" za povećanje bezbednosti i smanjenje maloletničkog nasilja, naišla je na podršku roditelja iz čitavog grada, pa će se uskoro osnovati Aktiv saveta roditelja u Novom Sadu, saznaje 021.
Inicijativa Saveta roditelja škole "Prva vojvođanska brigada" za povećanje bezbednosti i smanjenje maloletničkog nasilja, naišla je na podršku roditelja iz čitavog grada, pa će se uskoro osnovati Aktiv saveta roditelja u Novom Sadu, saznaje 021.

Kako za 021 kaže jedna od predstavnica Saveta škole sa Novog naselja, Jelena Desnica, na tu ideju su došli nakon što im se obratilo više predstavnika drugih škola koji su imali slične probleme sa nasiljem u školama i njihovoj okolini.

"Mi smo od samog početka govorili da problem nasilja nije prisutan samo na Novom naselju, pa čak ni u Novom Sadu, već u čitavom društvu. Zato smo i odlučili da se udružimo, jer smatramo da ćemo koz razmenu pozitivnih iskustava uspeti da dođemo do dobrih i primenjivih rešenja za problem nasilja", objašnjava Desnica.

Prema njenim rečima, osnivanje Aktiva saveta roditelja podržala je i gradska uprava koja se obavezala da će, pored mera koje već sprovodi, ustupiti roditeljima prostorije kako bi imali gde da održavaju sastanke.

Naša sagovornica dodaje da veliki problem suzbijanju nasilja predstavlja slaba kaznena politika, odnosno sporo procesuiranje prestupnika. Podsećamo da je prošlog meseca Savet roditelja osnovne škole "Prva vojvođanska brigada" predložio niz mera koje Grad, policija, škola i roditelji treba da preduzmu u cilju suzbijanja nasilja.

  • zvoncica

    13.05.2013 20:03
    nije tacno
    da Savet roditelja ne moze da ima nikakav uticaj.Moze, samo sto toga nisu sami roditelji svesni.
    Zalosno je, znate, nesto drugo.Sto niko ovde nije rekao ni rec ohrabrenja za ovu mamu, koja radi sve ono sto niko od vas nikada nije, a imate svi iste ili slicne probleme.Jednostavno ste sutnuli decu od njihove sedme godine u skole i odlucili da ucitelji i nastavnici dalje vaspitavaju vasu decu i budu odgovorni za svaku brljotinu istih.A ne, pardon i drzava ce biti kriva.
    Aktiv prvo nikada nije postojao.Postoji aktiv direktora skola, ali aktiv roditelja nikada, bar ne u NS.
    Nemojte reci da vam smeta i to? Sto ce pokusati da organizuju roditelje, zarad dobra njihove dece? Nego vidite odmah uplitanje politike?Zar ste toliko, komentatori na sajtu 021, zastranili, i toliko ogrezli u "hejtovanje" da ne vidite nista???
  • DekiNS

    09.05.2013 07:19
    Не бисте ми поверовали какав олош вам школује децу и каквим малверзацијама се баве, а не образовањем деце...још користе децу за своје сопствене амбиције и поткосуривања - зар и то није пример злоупотребе деце?! Највећи шљам су директори школа, који пружају логистичку подршку свему томе!
  • NNunited

    08.05.2013 12:50
    a gospodja Desnica bi kanda u politiku...
    u 200 marke da gospodja desnica hoce na ovaj nacin da se uvuce u gradsko vece...
    sramno je to raditi na racun PVB osnovne skole i sto je jos gore na racun dece.

    toliku je prasinu podigla, a nista nije uradila !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.