Novosadske harmonike najbolje u Puli

Orkestar harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva "Sonja Marinković" iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom profesora Gorana Penića, apsolutni je pobednik 38-og međunarodnog takmičenja solista i orkestara harmonika u Puli.
Orkestar harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva "Sonja Marinković“ iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom profesora Gorana Penića, apsolutni je pobednik 38-og međunarodnog takmičenja solista i orkestara harmonika u Puli.

Nakon četvorodnevnog takmičenja sa peharom u rukama, harmonikaši AKUD "Sonja Marinković" stigli su kući. Apsolutni pobednici takmičili su se u kategoriji orkestara, a u njihovom programu nalaze se domaće, strane, ali i autorske kompozicije.

Na 38. međunarodnom susretu harmonikaša učestvovale su evrospke zemlje, a harmonikaši Sonje Marinković predstavili su se u najvišoj, c kategoriji, umetnička muzika.

Orkestar Osnovne muzičke škole "Josip Slavenski" osvojio je prvu nagradu, a u Puli se takmičilo i četvoro solista iz Novog Sada - Aleksandar Staniškovski, Miroslav Grubić i Petar Cerović osvojili su prvu nagradu, dok je Nedeljko Banjanin apsolutni pobednik u svojoj kategoriji.

  • Bajićka

    29.04.2013 05:58
    Svaka cast
    Svaka cast..... cestitam svim dragim kolegama na postignutom rezultatu....!!!
  • Jan Chi

    28.04.2013 19:12
    svaka cast
    Svaka cast! Imamo dobru atletiku, a sada i harmoniku.
  • jatzans

    28.04.2013 18:26
    Bravo :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.