VIDEO: Žitelji Bocki najavili protest za 18. maj

Žitelji Bocki najavili su protestni skup ispred Novosadskog sajma na dan otvaranja Poljoprivrednog sajma, 18. maja.
Žitelji Bocki najavili su protestni skup ispred Novosadskog sajma na dan otvaranja Poljoprivrednog sajma, 18. maja.

Oko 400 građana ovog naselja okupilo se u nedelju kako bi izrazili nezadovoljstvo jer još nisu dobili vodu.

Predstavnik stanovnika Bocki, Nenad Ćirković, kaže za 021 da su odlučili da radikalizuju proteste, jer već 30 godina dobijaju samo obećanja, ali nikakvo obaveštenje o početku radova. "Tražimo od gradskih vlasti da odrede početak radova, i da nam za to daju neki pisani dokument", kaže Ćirković.   

On dodaje da njihov skup nije politički, već samo žele vodu. "Mi smo gradsko naselje prva zona, dozvoljena gradnja objekata do 480 m2. Sve je plaćeno, i sve i dalje plaćamo, ko da živimo, na primer, na Subotičkom bulevaru. Ja ne znam šta čekaju gospoda. Svi su davali obećanja, i niko ništa nije uradio", navodi Ćirković.

On je rekao da se na skupu ispred Sajma očekuje više od 400 ljudi, ali bez inicijativnog odbora kako ne bi došlo do pojedinačnih prekršajnih prijava i zatvorskih kazni.

Podsetimo, meštani naselja Bocke već nekoliko godina traže da se reši problem odvođenja otpadnih voda i kanalizacije iz ovog mesta. Nekoliko puta su organizovali protest, a jednom su upali i u Skupštinu grada.

  • Nenad Ćirković

    01.05.2013 17:14
    anonimus
    1. Ja!!!, tako počinjem, ću se i predstaviti nekima koji se predstavljaljaju kao "anonimus" i koji sede vise za računarom samo da bi nekoga obezvredili ili pak uvredili!!! Ako druže ne možeš da pomogneš nemoj ni da odmažeš nego idi pa leči svoje komplekse na drugom mestu a ne u komentarima na ovoj stranici. Drugo, rođeni sam Novosađanin, i to sigurno imam više godina nego li su se tvoji roditelji doselili ovde, ako nisi siguran odakle su došli??? Raspitaj se malo jer svi smo se u VOJVODINU jednom doselili, samo da ti kažem ;ti što se na latinskom predstavljaš, moji su ovde dva veka i zovemo se Bek i Besermenji... anonimni, idi pa se raspitaj odakle ti potičeš... Bocke za tvoju informaciju a i za informaciju drugih neupućenih postoje, kao LEGALNO izgrađeno naselje već oko pedeset (50) godina, LEGALNO,
    2. mogu i telefon da ti pošaljem i adresu da ti dam ali da znaš da ako ne možeš da pomogneš nemoj ni da odmažeš, ja nemam iza čega da se krijem a ti se javi pa ću ti objasniti šta te interesuje , a ne da se tu brecaš gde ti nije mesto ;)
  • Klbasa

    01.05.2013 09:37
    200
    Kisac postoji vise od 250godina a vodu je dobio pre 12 godina tako da se strpite barem jos 200godina pa je sigurno dobijate...
  • 30.04.2013 20:09
    @NS2 - Cardak i VIKEND NASELJA -2
    Mislim da znate u kakvoj zemlji zivite i koji su joj prioriteti - centar, pa sve ostalo, redom. Naj voleo bih da nije tako, da su sva naselja, ma gde bila, urbana, kao u Skotskoj, u kojoj i 6 zabitih kuca u nedodjiji imaju potpunu infrastrukturu! Ako ste znali koliko ce vas kostati stanovanje na, slozicete se, lepom mestu a ne na smrdljivom bulevaru ili u selima, npr. u Djurdjevu , onda se pomirite sa cenom koju ste platili. Podrzavam vas u tome da dobijete infrastrukturu u ovom 21 veku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.