Postavljeni ispravno napisani putokazi

Prvi putokazi sa ispravljenim pravopisnim grešakama u nazivima postavljeni su danas na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru cara Lazara kod Merkatora.
Prvi putokazi sa ispravljenim pravopisnim grešakama u nazivima postavljeni su danas na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru cara Lazara kod Merkatora.

Zameni putokaza prisustvovali su učenici gimnazija "Isidora Sekulić" i "Svetozar Marković", koji su i uočili pravopisne greške na putokazima i o tome obavestili nadležne. Prvi putokazi koji su promenjeni imali su pravopisnu grešku u nazivu Fruške gore.

"Pokušali smo kroz institucije sistema da ispravimo greške i zbog mladih ljudi jako sam srećan što smo u tome uspeli", rekao je profesor Gimnazije "Isidora Sekulić" Slobodan Tornjanski i dodao da je učenicima ova akcija vratila veru u sve, "u to kad maturiraju da će se upisati na fakultete, da će moći da nađu posao zato što su stručni, da će moći da žive od svog rada".

"Sve im je to vratila Fruška gora. Ni manjeg slova, ni većeg samopouzdanja", poručio je Tornjanski, i zahvalio se predsedniku Skupštine grada Siniši Seviću, gradskim upravama i preduzeću "Put" što su "inicijativu shvatili ozbiljno".

Gradska uprava za saobraćaj mapirala je sve putokaze sa pravopisnim greškama u nazivima i precizirala lokacije na kojima se takvi znaci nalaze. Nove folije obezbedio je JKP "Put", a pregledao ih je i profesor odseka za srpski jezik i lingvistiku Mato Pižurica, ocenivši ih kao ispravne. U narednim danima biće zamenjeni svi neispravno napisani putokazi.

Predsednik gradskog parlamenta Siniša Sević rekao je da mu je vrlo drago da postoje ideje koje dolaze od mladih ljudi. "Kako profesor treba da bude autoritet u odeljenju, tako i znak treba da bude autoritet na putu", rekao je Sević.

  • Slovarica

    01.05.2013 11:11
    Pravopis se menjao nekoliko puta pa covek vise ne moze da pohvata jel se gora pise malim ili velikim slovom
  • k

    30.04.2013 09:11
    Komentatori vesti na 021 su oduvek bili pozitivni! O kad ne bi hejtovali makar 5 minuta mesečno, ovaj svet bi bio mnooogo lepši!
  • đura

    30.04.2013 07:09
    Baš lepo da je neko uspeo da ispravi greške tupana i polupismenih politički postavljenih "radnika" na radna mesta gde bi trebalo nešto i da se zna. A ko će odgovarati za ove propuste? Sreća je jedino da zbog ovakvih propusta niko ne može da strada kao što je bilo na auto putu kod slilaska za Novi Sad iz pravca Beograda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.