Vlada Vojvodine pomaže boravak studenata u inostranstvu

Studenti i dekani fakulteta Novosadskog univerziteta potpisali su danas sa Vladom Vojvodine ugovore o sufinansiranju studijskog boravka studenata u inostranstvu u okviru projekta "Campus Europae", čija ukupna vrednost iznosi oko četiri miliona dinara.
Studenti i dekani fakulteta Novosadskog univerziteta potpisali su danas sa Vladom Vojvodine ugovore o sufinansiranju studijskog boravka studenata u inostranstvu u okviru projekta "Campus Europae", čija ukupna vrednost iznosi oko četiri miliona dinara.

Ove godine Vlada Vojvodine finansira jednogodišnji boravak na fakultetima u različitim evropskim zemljama za 10 studenata sa Prirodno-matematičkog, Medicinskog, Pravnog i Filozofskog fakulteta, a reč je o studentima koji su postigli izuzetan uspeh tokom dosadašnjeg studiranja, što je bio jedan od uslova za dobijanje stipendije.

Kako je saopšteno iz Vlade Vojvodine, od početka ovog projekta Vlada Vojvodine je izdvojila 21,76 miliona dinara.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković rekao je da je "Campus Europae" prvi projekat međunarodne razmene studenata, koji je od samog početka finansijski pomagala Pokrajinska vlada.





  • 01.05.2013 10:23
    Ispitati-Sramota
    Direktor Visoke poslovne škole Radovan Tomić ,potroši pet puta više za odmore i putovanja sa svojom porodicom ,državnih (naših) para za samo pola godine .A mogao je da pomogne ovu akciju Univerziteta i Vlade Vojvodine . ,,Ali zato ne bi mogao da se ugrađuje u cenu".SRAMOTA - Ima li ZAKONA za ovakve.
  • 30.04.2013 05:47
    konacno lepa vest :-)
  • 29.04.2013 21:38
    Podrska
    svemu sto se tici prosirenja obrazovanja dece. @ Jovanka, ako neko zeli da ode iz zemlje, otici ce, sa stipendijom dobijenom na ovaj ili onaj nacin, ili bez nje. Znam mladez koja je bila u inostranstvu, pa su se vratili i planiraju, sa mnogo vecim entuzijazmom, sta da urade ovde. Obrazovanje NE BI SMELO da se stice samo u okviru jedne zemlje jer bi neminovno nazadovalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.