FOTO: Danas za svakog ponešto - roštiljanje, svirke, sunčanje,...

Fruška gora je od jutros puna izletnika kojih se danas na ovoj planini očekuje preko 300.000 u tradicionalnoj proslavi Prvog maja.
Fruška gora je od jutros puna izletnika kojih se danas na ovoj planini očekuje preko 300.000 u tradicionalnoj proslavi Prvog maja.

Za one koji nisu raspoloženi za "roštiljanje", u Limanskom parku je počela urbana proslava Prvog maja pod nazivom "Novosadski uranak".

Već s početkom prve svirke okupilo se više stotina Novosađana, a svoj repertoar predstavili su "Big bend" džez omladine Novog Sada, "Blizard", "Old tajmersi" i "Daire".

I na Štrandu je danas počela sezona, a ulaz je besplatan do narednog utorka.

Mnogi Novosađani su praznike i sunčano vreme iskoristili da vreme provedu na gradskoj plaži i u sunčanju.

A neki su osveženje na preko 30 stepeni našli u bačkopetrovačkom Akva parku.

U Kameničkom parku primetno je znatno manje roštiljskog dima nego ranijih godina, što je rezultat novih mera kojima se ograničava broj mesta za paljenje vatre i uvodi naplata mesta za loženje.

Loženje vatre je 400 dinara, dok se parking za ceo dan plaća 200 dinara.

Na Mostu slobode kolona vozila raščistila se oko 11h.

Manji zastoj je bio zbog udesa, pa su dok je trajao uviđaj dve kolovozne trake bile slobodne.

Gužve se ponovo očekuju u kasnim popodnevnim satima kada usledi povratak sa fruškogorskih izletišta i brojnih vikendica.

Na ovoj planini je postavljeno nekoliko stotina novih kompleta klupa i stolova za boravak u prirodi, ložišta za vatru, uređene su staze i travnate površine, postavljeni kontejneri za otpad i mobilni toaleti.

Od danas se naplaćuje naknada za korišćenje zaštićenog prirodnog područja u iznosu od 150 dinara po vozilu, za ulazak, parking i ložište za vatru. Radnici Nacionalnog parka i aktivisti nevladinih organizacija posetionicima od jutros dele obaveštenja i uputstva o boravku u prirodi i biorazgradive kese za prikupljanje otpada. Kese građani treba da odlože u kontejnere ili uz put, kako bi radnici parka mogli da ih pokupe i odnesu na deponije.

Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu uputila je apel građanima da prilikom boravka u prirodi povodu računa o merama zaštite od požara i da ih se striktno pridržavaju. Nepridržavanje navedenih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost i visoke novčane kazne. Za pravno lice kazne su od 300.000 do milion dinara, za odgovorno i za fizičko lice od 10.000 do 50.000 dinara, a za preduzetnika od 150.000 do 500.000 dinara. U slučaju izazivanja požara i pričinjene materijalne štete, Zakon predviđa i i krivičnu odgovornost.

  • Goran

    02.05.2013 17:20
    @Ljubica
    A jesi ti juce upalila svecu, onako iskreno? Evo garantujem da nisi.

  • 02.05.2013 06:48
    @Limanka
    Ja bih ipak rekao da je u pitanju to da su "gospoda" krenula da pune bazene i zalivaju bašte.
  • Limanka

    02.05.2013 00:06
    @Anonimus
    Šta se igraju vodovoddžije, pitaš se?! Ne bih da budem bezrazložni paranoik, ali ne mislim da se igraju, mislim da nas spremaju na to šta nas čeka ako grad ne pristane da im odobri povećanje cene vode...Pošto je danas bio pravi letnji dan, eto idealne prilike da nam pokažu kakvi su monopolisti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.