U subotu eko kamp na Stražilovu

U Nacionalnom parku Fruška gora 15. juna biće otvoren prvi eko-kamp na ovim prostorima, na Balkanu uopšte, koji će raditi tokom jula i avgusta.

U Nacionalnom parku Fruška gora 15. juna biće otvoren prvi eko-kamp na ovim prostorima, na Balkanu uopšte, koji će raditi tokom jula i avgusta.

Turistima će na raspolaganju biti kamp nedaleko od izletišta Stražilovo kod Sremskih Karlovaca koji se prostire na 1,7 hektara.

Kamp je napravljen od prirodnih materijala i poseduje prerađivač otpadnih voda, zatim sanitarni objekat s toaletima, tuševima i umivaonicima. Tu su i recepcija, prostor za radionice i igralište za decu - kaže potpresednik Kamping asocijacije Srbije Ivan Ivanović.

Prilazni put kampu je asfaltiran, duž kampa protiče i Stražilovski potok, a ideja je da eko-kamp obogati turističku ponudu Fruške gore i privuče veći broj turista. Istovremeno, Sremski Karlovci i Fruška gora sa 17 vinarija, mnoštvom restorana i kulturnih znamenitosti predstavljaju najkompletniji vinski put u našoj zemlji, koji je obeležen posebnom signalizacijom, a pomoću koje turisti i ostali posetioci mogu lako da pronađu mesta gde vino nastaje, ali i da nauče ponešto o istoriji kraja.

  • 14.06.2013 12:30
    Savet
    Tamo je super,jedino su problem krpelji.Naoruzajte se nekim repelentima i bice extra :)
  • sale

    13.06.2013 05:22
    ljudi manite se svadje
    Divna vest, begajmo u prirodu, svi smo namrgođeni baš zato što stalno čitamo ružne vesti i politiziramo.
  • Povremeno odem na Balkan do Be

    12.06.2013 12:36
    Balkan da ili ne?
    Balkan je O.K., mislim malo je zaostao, ali ima svoje dobre i lepe strane. Ne znam zašto se neko vređa kada se spomene činjenica da je Balkansko poluostrvo južno od Save i Dunava, kad je to stvarno tako. To je kao kad bi rekli da je Srem u stvari cela Vojvodina, jer smo mi jedna zemlja, hoću reći pokrajina pa nije lepo da se razdvajamo. Gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.