FOTO: Završen Treći međunarodni turnir u rukometu "Rastimo"

Treći međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu "Rastimo" – Trofej grada Novog Sada za dečake i devojčice uzrasta od 11 do 17 godina, završen je 4. maja u sportskoj dvorani Hram u Kaću.
Treći međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu "Rastimo" – Trofej grada Novog Sada za dečake i devojčice uzrasta od 11 do 17 godina, završen je 4. maja u sportskoj dvorani Hram u Kaću.

 

Ovaj turnir trajao je tri dana od 2. maja i igralo se u dvoranama u Futogu, Novom Sadu, Kaću i Žablju. Takmičenje se odvijalo u tri kategorije, u muškoj (38 ekipa) i ženskoj (23 ekipe) konkurenciji u rukometu, kao i u dve u mini rukometu (19 muških i 12 ženskih), a nadmetala su se deca iz Slovenije, Rumunije, Republike Srpske, Slovačke, Makedonije i Srbije.

Na samom zatvaranju manifestacije su se, pre dodela nagrada i priznanja, prisutnima obratili i predsednik Organizacionog odbora turnira, Rajko Imbronjev, kao i počasni predsednik Organizacionog odbora i član Gradskog veća za sport i omladinu, Predrag Svilar. Imbronjev je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su doprineli realizaciji ove jedinstvene manifestacije, dok je Svilar rekao da je Novi Sad na dobrom putu da postane evropski regionalni centar takmičenja u rukometu za školarce.

Nakon njihovog obraćanja usledilo je i proglašenje najuspešnijih ekipa i pojedinaca kojima su uručene nagrade i diplome.

Ekipa Jugović Unimet imala je najveći broj učesnika u obe konkurencije, ukupno sedam ekipa. U konkurenciji dečaka TSK iz Žablja je imao šest, a u konkurenciji devojaka Temerin četiri ekipe.

Pored pometutih ekipa, bilo je i učesnika iz inostranstva koji su pozvani da igraju za reprezentaciju Rukometnog kampa, a jedan od najboljih primera pravog zaljubljenika u ovaj sport bio je i petnaestogodišnji Veljko Obradović koji je doputovao iz Norveške da učestvuje na ovoj manifestaciji.

Pored domaćina turnira, rukometnog kluba "Rastimo", organizaciju turnira pomogli su i Rukometni savez Srbije, Rukometni savez Vojvodine i Rukometni savez Novog Sada, kao i rukometni klubovi "Jugović-Unimet" Kać i "Metalac" Futog, Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Novog Sada i osnovne škole "Jožef Atila" i "Đura Jakšić".

Ekipni plasman i najbolji pojedinci:

RUKOMET

Dečaci 1996/97:

Kamp "Rastimo", 2. Bačka Palanka, 3. Jugović Unimet (Kać).

Najbolji strelac: Miloš Vučković (BačkaPalanka), golman Milan Petrović (Kamp “Rastimo"), MVP Nikola Arsenić (Kamp "Rastimo").

Dečaci 1998/99:

Loka (Škofija Loka), 2. Tatran (Prešov, Slovačka), 3. Sloga (Prnjavor).

Najbolji strelac: Srđan Mijatović (Rastimo), golman: Kolesar Martin (Tatran), MVP: Nejc Maček (Loka).

Dečaci 2000. i mlađi:

Loka (Škofija Loka), 2. Smederevo, 3. JugovićUnimet (Kać).

Najbolji strelac: Mirko Lukić (Sloga, Prnjavor), golman: Tomaš Ferula (Tatran), MVP: Jesenko Materv (Loka).

Devojčice 1997/98:

San Nikolau (Rumunija), 2. Avala (Vrčin), 3. Partizan (Iđoš).

Najbolji strelac: Denisa Selever (San Nikolau), golman: Denisa Čobanov (San Nikolau), MVP: Ksenija Petrović Avala (Vrčin).

Devojčice 2000. i mlađe:

Taurunum (Zemun), 2. Jugović Unimet (Kać), 3. Laki (Crvenka).

Najbolji strelac: Tijana Marić (Jugović), golman: Aleksandra Ilić (Taurunum), MVP: Milena Marinković (Taurunum).

Pehar za fer-plej: Paraćin.

MINI RUKOMET

Dečaci 2001:

Potisje (Ada), 2. Rastimo (Novi Sad), 3. Unirea (Uzdin),

Dečaci 2002:

Jabuka, 2. Sloven (Ruma), 3. Novi Sad.

Devojčice 2001:

Sloven (Ruma), 2. Partizan (Iđoš), 3. Petrovaradin,

Devojčice 2002: 1. Partizan (Iđoš), 2. Temerin 1, 3. Metalurg (Skoplje).

Pehar za fer-plej: Novi Sad.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.