Politička prepucavanja zbog finansiranja Trkuljinog albuma

Zbog finansiranja izrade albuma muzičara Slobodana Trkulje, oglasile su se i političke partije, jedni traže ostavku direktora Informatike, drugi tvrde da je u pitanju prljava kampanja pojedinaca.

 

Zbog finansiranja izrade albuma muzičara Slobodana Trkulje, oglasile su se i političke partije, jedni traže ostavku direktora Informatike, drugi tvrde da je u pitanju prljava kampanja pojedinaca.

Treća Srbija, čiji kadrovi vode JKP "Informatika" je saopštila da je laž objavljena u Blicu da je na njihov predlog Informatika finansirala album  Slobodana Trkulje sa iznosom od 300.000 evra i da je jedina istina da je to javno preduzeće sponzorisalo izradu albuma u vezi sa projektom Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2020. u iznosu od tri miliona dinara.

Ovo političko udruženje navodi da je tužno što je isfabrikovanom kampanjom obuhvaćen i Trkulja koji je jedan od vrhunskih umetnika novije generacije, cenjen i poštovan svuda u svetu. "Svesni smo da nam ovakve kampanje kaljaju ugled i nanose političku štetu, ali se nikada nećemo populistički baviti politikom i ukazivaćemo da je surova istina da nacionalnu kulturu ne žele da finansiraju ni domaći tajkuni, ni strane kompanije koje su privatizovale sve naše privredne kapacitete. Stoga postavljamo pitanje, a ko će da finasira nacionalnu kulturu? I da li možda treba da proglasimo potpunu kapitulaciju pod najezdom globalne "kulture" oličene pre svega u rijaliti programima, kič muzici i lošim filmovima?! Mi iz političke organizacije Treća Srbija smatramo kako novac dat za projekat srpske kulture, koji je deo kampanje da Novi Sad postane Evropska prestonica kulture 2020. godine, nije nenamenski potrošen", stoji između ostalog u saopštenju.

S druge strane, Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je sprovođenje istrage u preduzeću Informatika i zatražila ostavku direktora Dejana Čelara, povodom navoda da je to preduzeće finansiralo CD multimedijalnog umetnika Slobodana Trkulje. - Manje je važno da li je reč o projektu Slobodana Trkulje ili nekoga drugog. Pravi problem je u tome što je rukovodstvo Informatike bez ikakvog osnova, osim naloga Treće Srbije, izdvojilo ogroman novac za finansiranje CD-a. Isto tako su građanima brutalno pre nekoliko meseci nametnuli Sogaz osiguranje na računima - navodi se u saopštenju.

List Blic je u jučerašnjem izdanju naveo je da je Informatika potrošila 300.000 evra za finansiranje albuma Slobodana Trkulje, koji je snimljen u Nemačkoj i štampan u 250.000 primeraka. JKP "Informatika" je potom potvrdila da je sponzorisala izradu albuma navodeći da je za to izdvojeno tri miliona dinara i napominjući da je taj potez učinjen u sklopu projekta "Novi Sad Evropska prestonica kulture 2020. godine".

Slobodan Trkulja će ovim povodom danas u 12h održati konferenciju za medije.

  • Janko

    21.06.2013 12:36
    Šta mu bi
    Trkulja je super lik. Ne znam šta traži sa ovim lopovima?
  • 988

    09.05.2013 06:51
    Promenice se vlast i u Novom Sadu, ovo ce se upamtiti, i svako ko je vrsio kriminalne aktivnosti ili stitio kriminalce, odgovarace po zakonu. Samo da se zna.
  • Natalija

    08.05.2013 16:17
    :)
    Ako je kriminal, onda neka investiraju u Trkulju. Po meni je to totalno opravdano.

    Dobila sam CD za badava! I to ne kakav CD, nego CD jedinog srpskog muzičara kojim možemo da se pohvalimo kao narod!

    I kada se tih 3.000.000 dinara podeli na sve građane, to i nije toliko velika svota novca. Ne znam zašto su se svi potpalili.

    Bolje se pitajte koliko para ode na finansiranje propagandi političkih stranaka koje ne rade ništa osim lupetaju gluposti. U ovome bar možeš da uživaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.