Peticija za Republiku Vojvodinu

Aktivisti Vojvodjanske partije počeli su juče u Novom Sadu da prikupljaju potpise za peticiju za izmenu Ustava Srbije i za Vojvodinu kao republiku unutar složene države Srbije.
Aktivisti Vojvodjanske partije počeli su juče u Novom Sadu da prikupljaju potpise za peticiju za izmenu Ustava Srbije i za Vojvodinu kao republiku unutar složene države Srbije.

Predsednik te vanparlamentarne stranke Aleksandar Odžić rekao je novinarima da će potpisi koji budu skupljeni u narednih mesec dana biti predati skupštinama Srbije i Vojvodine sa zahtevom da se raspravlja o ovoj inicijativi.

On je precizirao da gradjani mogu potpisati peticiju i na internet sajtu Vojvodjanske partije.

"Smatramo da su Vojvodini i Srbiji potrebna suštinska sistemska rešenja kao i da je ovo jedino moguće rešenje za ravnopravan odnos izmedju Vojvodine i Srbije", rekao je Odžić i dodao da je već skupljeno nekoliko stotina potpisa.

Komentari 133

  • Нимбус

    16.05.2013 18:31
    Доста циркуса, кловнови
    Дајте више за Бога милога да одржимо тај референдум!

    Врле средњеуропске демократе и висококултурна војвођанска над-расо, који зате што ми сељобери не знамо, те бојно кличете...

    "Bolje biti sa Mađarima nego sa - Srbijanci, lažu, kradu, spletkare
    Mađari nam nikada ništa na žaoi nisu učinili sa njima živimo, a Srbijanci jesu i to ovde bahato na radnom mestu u Novom Sadu, Srbijanci u Srbiju...!!!"

    ...Поставите које год хоћете питање, водите кампању од чијих год пара хоћете, па деде пред кутију.
    Хајде, чикам вас! Изађите једном "на црту" ко људи.
    Потписао бих вам и ја ту ..бену петицију, ал нема на ћирилици.
  • Vojvodina Republika

    15.05.2013 08:58
    VOJVODINA REPUBLIKA
    Pokusavaju neki da podmetnu trulu i laznu ideju da su za republiku Vojvodinu neki fasisti koji bi proteravali "dodjose" itd. To je metoda:Izsmisli da su ugrozeni i onda ne daj nikakve slobode.

    Ne, Vojvodina Republika bi bas dala sve slobode, jer ne bi bilo verskog nacionalnog i drugog netrpeljivanja vec bi republika bila gradjanska, interkulturalna i otvorenih granica,za sve one koji postuju te vrednosti.
    Mi ne zelimo na teritoriji vojvodine nikakve nacionalne i druge zavicajne itd sukobe a oni kojima je do takvih sukoba mogu da idu odavde da te sukobe obavljaju negde drugo.

    PONAVLJAM SVI SU DOBRODOSLI U VOJVODINU, DOK SE ZNAJU PONASATI ali ako ne znaju onda je :
    Vojvodina kao diskoteka sa izbacivacem, pa ako hocete da se tucete izbacimo vas na ulicu pa resavajte svoje nacionalisticke frustracije, a dok ste u klubu, mozete da plesete , pijete i pevate ali en uvredljive pesme gde se neko vredja po nekoj rasnoj ili verskoj,polnoj ili lingvistickoj osnovi, vec pesme zivota, ljubavi ,proleca, cveca, pcele koje prave med, mladi koji se ljube usta itd.
  • 15.05.2013 08:32
    Na ledjima zakopcan
    Kakav imbecil treba neko da bude,pa da se bavi pitanjem Srpske vojvodine u Srbiji! Zbog koga,zbog cega i ko ih je pozvao da to rade u moje ime?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.