Taksisti u gubitku zbog praznične tarife

Vlasnici osam novosadskih taksi udruženja podneće Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti gradske odluke kojom je propisano da taksi vožnja tokom praznika bude naplaćivana po tarifi koja je 100 odsto skuplja od uobičajene.
Vlasnici osam novosadskih taksi udruženja podneće Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti gradske odluke kojom je propisano da taksi vožnja tokom praznika bude naplaćivana po tarifi koja je 100 odsto skuplja od uobičajene.

Taksisti ističu da se takva odluka primenjuje samo u Novom Sadu, dok se u čitavoj Srbiji praznična vožnja naplaćuje po noćnoj tarifi, piše "Blic". Ukoliko Ustavni sud oceni da je takva odluka neustavna, taksisti će zahtevati od grada da ih obešteti, s obzirom da su, prema njihovoj tvrdnji, u velikom gubitku. Taksisti ističu da im je posao tokom praznika bio "desetkovan", a broj poziva upola manji.

Novosadski ogranak taksi vozača i "Nezavisnosti" podneo je pre nekoliko meseci Gradskom veću zahtev za izmenu takve odluke, ali nisu dobili nikakav odgovor.

  • istina

    16.05.2013 12:55
    @za lažova
    Stvarno si kompleksaš zavidni i ljubomorni...na taksiju sam 17god. mislim da ti je to dovoljan demant svim glupostima što si napisao,svaka tvoja teza ovim pada u vodu...nikakve firme regresi,otpremnine moj"kolega"...sve što se od ´96-te pa na ovamo trebalo preživeti na taksiju ja sam pregurao. pusti me patetičnih priča i podela na vas i nas,na taksi sam izašao kad sam imao 22god.i do sada sam dooobro upoznao vas nekolicinu opšte nezadovoljnih svim u životu-a za to su vam uvek drugi krivi,sramota ste celog društva a ne zanimanja kojim se baviš. Sreća pa nas ima većina radnih, vrednih, porodičnih ljudi da takvima kao tebi zapušimo usta,usput imam i zdr.knjižice za celu porodicu,porez izmiren od samo mog posla prijatelju,zato nemoj da truješ one koji od ovog hleba isključivo žive.nego pokupi lepo svoju precenjenu delatnost zajedno sa svojim vozilom pa u onu Evropu i Ameriku koju si meni preporučio,pa tamo "deri" gradjane,sram te bilo.
  • lola

    16.05.2013 12:31
    ziveli penzioneri
    Ovaj posao je za penzionere. to sam se uverio u razgovoru sa njima. Upola manji su im dadzbine, a ni toliko mnogi nece da plate. U gradu radi oko 200 penzionera na taxiju. Mahom su to Vojni i Penzioneri iz policije, jos uvek sposobni za svaki rad, posto su sa 45 godina starosti otisli u penziju i mnogi jos uzeli 2000 eura za pokretanje biznisa. Oni treba da taxiraju, pa cena taxi usluge bile doststa manje.
  • lazov

    16.05.2013 07:04
    gorke suze ronim
    sta je Istino? blizi se kraj nasem "druzenju"? pa nece ti biti prvi put da napustas neki posao jel da? ajde lepo reci ljudima u kom preduzecu si radio pre taxija. bilo je lepo jel da? slobodni dani,praznici,regresi pa topli obroci... al nije moglo doveka tako jel da? moralo je da propadne. pa kad je propalo ajde malo u taxiste,cisto par godina dok se ne ode u penziju jel da? ceo jedan bataljon ljudi, kako kome propadne preduzece uzme se otprmnina i u taxi. a za taxiste koji su taj posao radili godinama bilo vas je bas briga da li ce da propadnu zbog vas ili ne, vi ste se snasli a druge ko j... nije bitno po kojoj ceni se vozi bitno da kane neki dinar. doveli ste profesiju do toga da nas u drugim gradovima zovu burek taxi, samo vas slusam "ne radim ja ovo zato sto volim nego zato sto moram" e pa ja VOLIM, ali ne mogu da prezivim od vas. zato lepo knjizice u ruke pa opet na biro. ah da nemas knjizicu, nikad nisi ni bio prijavljen jel da. i nemoj molim te samo da pominjes gladnu decu, suvise je pateticno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.