Savet za bezbednost podržao policijski izveštaj o bezbednosti

Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada podržao je danas, uz određene izmene, izveštaj Policijske uprave o stanju bezbednosti na području grada i mere na ostvarenju bezbednosti i zaštite građana i imovine, po kojem je kriminal u gradu u opadanju.
Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada podržao je danas, uz određene izmene, izveštaj Policijske uprave o stanju bezbednosti na području grada i mere na ostvarenju bezbednosti i zaštite građana i imovine, po kojem je kriminal u gradu u opadanju.

Predstavnik novosadske policije Stevan Jarić naveo da je prema statističkim podacima bezbednost u gradu bolja nego u prethodnom periodu, precitirajući da je u prošloj godini broj krivičnih dela bio pet odsto manji u odnosu na 2011. godinu i taj trend je nastavljen i u ovoj godini. Jarić je napomenuo da je za 2013. predviđeno raspoređivanje oko 180 novih policajaca u Novom Sadu, čime će se steći uslovi za otvaranje policijske stanice na Novom naselju.

Savet za javni red i mir i bezbednost usvojio je tri amandmana Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jednim od amandmana Skupština grada poziva sve društvene aktere "da ne politizuju pitanje stanja bezbednosti u Novom Sadu i da učine dodatni napor kako bi se kroz otvoreni dijalog, mere prevencije, vaspitno-obrazovni rad i politiku za mlade trajno obezbedili uslovi sigurnosti, bezbednosti i zaštite građana i imovine u Gradu Novom Sadu".

Predlagači zaključka su u toku sednice Saveta precizirali da njihov zahtev za sednicu Skupštine grada povodom bezbednosti u gradu nije političkog nego civilizacijskog karaktera jer se građani Novog Sada osećaju nesigurno zato što je kriminal u porastu u poslednje vreme.

  • Novosađanka

    14.05.2013 23:33
    Ovde se govori o prijavljnim krivičnim delima
    Nažalost ova statistika govori nešto drugo, a to je, da pošto se obrađuju podaci o prijavljenim delima u odnosu na protekli period, manje je ustvari prijavljenih dela pa ispada da je i manje kriminala. Zato treba svako delo prijaviti, svaku tuču, premlaćivanje, ali građani su jednostavno digli ruke tako da statistika nažalost ide na ruku ovoj činjenici. Kada bi svi prijavljivali situacija bi bila mnogo gora ali realna.
  • makijaveli

    14.05.2013 11:30
    statistika
    Blago nama sa tom statistikom. Sta smisli to naslika. Da nije zalosno bilo bi smesno, sve ovo sa tim izvestajem!
  • Super hiK

    14.05.2013 10:11
    Jel se to hip predsednica opet nacugala kad joj je kriminal u opadanju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.