Policija smirivala birače na Klisi, propaganda JS na glasačkom mestu

Iako je na izbore za članove Saveta i Nadzornih odbora za mesnu zajednicu na Klisi izašao do sada nazapamćeni broj glasača, mnogi od njih su od glasanja odustali nakon višečasovnog čekanja u redovima.
Iako je na izbore za članove Saveta i Nadzornih odbora za mesnu zajednicu na Klisi izašao do sada nazapamćeni broj glasača, mnogi od njih su od glasanja odustali nakon višečasovnog čekanja u redovima.

- Na izbore sam izašao, ali nisam uspeo da glasam zbog velike gužve. Pored toga, podmladak JS-a sve vreme je opstruisao izbore. Momci su stajali u redovima po dva sata i dovodili svoje glasače - objašnjava jedan od birača.

Iako je na 50 metara od biračkog mesta i zakonom zabranjena promocija stranaka, u nedelju su slike Dragana Markovića Palme bile okačene na kafani koja se nalazi na svega dvadesetak metara od izbornog mesta, što prema rečima građana predstavlja grubo kršenje izbornog procesa.

Zatečen ponašanjem na izborima bio je i Tomislav Bajić koji je u redu čekao nekoliko sati.

- Ovo posmatram kao nasilje prema glasačima koji su došli da izraze svoju slobodnu volju. Sramota je da se u redu dele listići sa brojevima kandidata i da se iznose spiskovi ispred biračkog mesta, a da na to niko ne reaguje - priča ljutito Bajić.

Prema rečima jednog od glasača zbog neprijateljstva među strankama, koje se prenelo i na birače, intervenisala je i policija.

- Policija je morala da reaguje u večernjim satima, jer je jedan čovek u pripitom stanju pokušao nasilno da uđe na glasanje. Pre toga je galamio i svađao se sa ljudima, koji nisu želeli da ga puste preko reda - kaže očevidac.

Iz Jedinstvene Srbije negiraju ove priče, a kako tvrde, sve je samo zlurado komentarisanje stranačkih suparnika zbog ubedljive pobede koju je ta stranka ostvarila na ovim izborima.

- Nije mi jasno kako su primetili da su naši omladinci delili propagadni materijal, a svima je promaklo da je štand SPS-a bio postavljen u blizini biračkog mesta - kaže Siniša Adamović, predsednik gradskog odbora JS-a.

Kandidati SNS pobedili su u nedelju na izborima za članove Saveta i Nadzornog odbora mesnih zajednica "Žitni trg", "Bratstvo - Telep", i "Liman", dok je Jedinstvena Srbija dobila mesnu zajednicu "Klisa". Od oktobra do danas, SNS je pobedila u 20 od 23 mesne zajednice, dok su mesne zajednice "Dunav", "Begeč" i "Klisa" pripale koalicijama oko DS i Jedinstvenoj Srbiji.

  • DominatorD

    14.05.2013 20:09
    Iz mog ugla
    Sama organizacija glasanja je bila losa,jer Klisa ne moze da stane i udje na jedna vrata...ali ok.Tada je dosla do izrazaja organizacija stranke JS. Cekanje u redu umesto drugog coveka je dozvoljeno i to sto su ljudi radili za svoje glasace je za primer!Ne zelim da komentarisem gospodu koja se okrenula i otisla kuci kada je videla red ispred MZ,sigurno im je stalo da Klise i promena... Dok sam citao komentare video sam da je mnogo nezadovoljnih ali sta da kazem... Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nikako da vredja i ponizava.Takvi postupci govore o njima samima!Cestitam JS na pobedi i SRECNO.
  • Stefan

    14.05.2013 14:58
    Red
    Ja sam se danas okrenuo od red za menzu od 20ak ljudi, ovome ne bih ni primirisao. Što kaže DIS: -Svu svoju pamet rastočismo na izbore-. ;)
  • ZoranNS

    14.05.2013 13:05
    Izbori u mesnim zajednicama su komedija
    Izbori u mesnim zajednicama su komedija, sramota i za pobednike i za gubitnike, i jedni i drugi ćute, ovaj način izbora će se odomaćiti i na izborima na višem nivou, a tada će biti kasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.