Ekonomskoj školi preti plenidba imovine

Firma koja je pre dve godine rekonstruisala fasadu Srednje ekonomske škole pokrenuće pred Privrednim sudom proces plenidbe pokretne imovine škole, jer im još nije uplaćeno 11 miliona dinara uloženih u posao.
Firma koja je pre dve godine rekonstruisala fasadu Srednje ekonomske škole pokrenuće pred Privrednim sudom proces plenidbe pokretne imovine škole, jer im još nije uplaćeno 11 miliona dinara uloženih u posao.

Vlasnik firme "Our skill" Zoran Ivanišević navodi da su njegovi zidari rekonstruisali fasadu Male ekonomske na Trgu Marije Trandafil, da bi ih škola zatim ponovo angažovala na obnovi spoljnog izgleda glavnog objekta u Ulici Narodnih heroja.

Krajem prošle godine, zbog neisplaćenih sredstava, Ivanišević je pokrenuo postupak protiv Velike ekonomske pred Privrednim sudom, koji je presudio u njegovu korist. U januaru ove godine školi je zbog neizmirenih dugovanja ovoj firmi blokiran račun škole.

Direktor škole Nebojša Bulatović kaže da ni plenidbom imovine škole oštećena firma ne bi mogla da pokrije troškove, navodeći da je školska oprema stara i dotrajala.

Zgrade su pre dve godine rekonstruisane po hitnom postupku, jer je dotrajala fasada otpadala i predstavljala je opasnost po bezbednost učenika, zaposlenih i prolaznika.

Vrednost radova procenjena je na 30 miliona dinara.

  • Jogi Letač

    24.05.2013 11:36
    Samo bih dodao da radove neka plati formalni vlasnik a to je Republika Srbija. U ono Miloševićevo vreme su sve školske zgrade prepisane u vlasništvo RS (iako je u mom mestu zgrada škole izgrađena iz sredstava samodoprinosa), ali su se oni dobro setili, pa troškove održavanja školskih zgrada su prebacili na teret lokalne samouprave. A smo se pitam, od kojih bi para mogao direktor da rekonstruiše fasadu, kada čak i pare, ako iznajmljuju fiskulturnu salu naprimer, moraju da uplate u budžet RS.
  • 24.05.2013 11:05
    Jel ta firma učestvovala i nadogradnji škole u Veterniku, Detelinari, Kamenici, Futogu? Nešto se taj puno mota oko Škola! Da nije u pitanju mito i korupcija?
  • Srbijanac

    24.05.2013 10:52
    Plenidba
    Plenidba imovine treba da počne od Ministarstva prosvete! Zapleniti par ministarskih automobila, i eto novca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.