Zaokret u DS, Ilija Ćosić jedini kandidat za predsednika GO

Novosadski profesor Ilija Ćosić (64) najverovatnije će biti novi predsednik novosadskih demokrata, saznaje 021.

Novosadski profesor Ilija Ćosić (64) najverovatnije će biti novi predsednik novosadskih demokrata, saznaje 021.

Njega je predložio Gradski odbor, a podršku ima i od prvog čoveka vojvođanskih demokrata, pa je skoro sasvim izvesno da će on zauzeti mesto Igora Pavličića od 8. juna.

Pre Ćosića sve do skoro je kao najozbiljniji kandidat slovio doktor Života Lazarević, ali je prema rečima izvora 021 iz vrha DS procenjeno da bi njegov izbor dodatno podelio članstvo. Kao potencijalni kandidat pominjao se i Miloš Gagić, ali je njegova potencijalna kandidatura više bio manevar nego ozbiljan predlog.

Prof. dr Ilija Ćosić je od 2012. poslanik u Skupštini Vojvodine, a do oktobra prošle godine se nalazio na čelu Fakulteta tehničkih nauka.

Izbori će biti održani 8. juna i na njima će pravo glasa imati oko 2.500 članova partije. Teoretski, svako ko je član najmanje šest meseci i uspe da sakupi 250 potpisa podrške može da se kandiduje za predsednika GO DS. (S.K.)

  • deki

    08.06.2013 13:58
    Najbolji...........
  • Simeun

    03.06.2013 11:04
    DS previranja
    Ilija Ćosić je odlično rešenje, pitanje je samo koliku slobodu će imati. Nadam se da neće dopustiti mešanje dosadašnjeg predsednika i njegove svite. U svakom slučaju, podrška profesoru...
  • Kiki

    31.05.2013 10:01
    Ptice preletacice
    Da nije tuzno bilo bi smesno. Poceo dees da uvozi pamet iz drugih stranaka. Prvo im je pristigla Ljigasica, a sada olinjali ex radikal.
    I odma su im se izmislila lepa mesta, nisu oni da se mesaju sa ovim obicnim clanovima. Samo bahato.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.