Novi Sad najbezbedniji grad na Balkanu

Novi Sad je najsigurniji grad na Balkanu, tj. najmanje opasan i nalazi se na 66. mestu liste najopasnijih gradova Evrope koju je napravio portal TheTopTens.
Novi Sad je najsigurniji grad na Balkanu, tj. najmanje opasan i nalazi se na 66. mestu liste najopasnijih gradova Evrope koju je napravio portal TheTopTens.

Beograd je na 15. poziciji liste najopasnijih gradova. Od ostalih glavnih gradova u regionu, Sarajevo se nalazi na 13. mestu, Zagreb na 32, Priština 34. i Podgorica na 55. mestu.

Navedeno istraživanje portala je pokazalo da je od zemalja regiona najopasniji glavni grad Albanije Tirana koji se nalazi na 6. mestu.

Od ostalih gradova Istanbul je 25. najopasniji grad u svetu, London 28. i Pariz 29.

Prema istom istraživanju, na prvom mestu na listi najopasnijih gradova u Evropi nalazi se Moskva, a slede Glasgov, Limerik iz Irske, Notingem, Napoli, Tirana, Sofija, Dablin, Liverpul i Bukurešt.

S druge strane, najsigurniji gradovi u Evropi su Talin, Geteburg i Stokholm.

Rezultati istraživanja prikupljeni su na osnovu mišljenja stranaca i turista koji imaju priliku da glasaju za najopasniji grad na navedenom portalu.

TheTopTens je portal na kojem svaki posetilac ima mogućnost da predloži listu najboljih i najsigurnijih, ali i najopasnijih gradova u Evropi.

  • 03.09.2015 20:03
    fd
    a po drugim novinama je najmanje bezbedan
  • novosadjanka

    26.05.2013 05:36
    Novi Sad
    Ko god je malo proputovao po vecim gradovima Balkana i bez istrazivanja sam vidi da je Novi Sad jos uvek miran i bezbedan grad. Nadam se da ce takav ostati, a svi gradjani treba da daju svoj doprinos da bi tako bilo.
  • Autohton

    25.05.2013 22:23
    Zar je Marselj zabranjen za turiste..?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.