Vrtić u Sremskim Karlovcima će biti gotov do jeseni

Vrtić u Sremskim Karlovcima, čija je gradnja počela prošle godine, trebalo bi da bude završen do nove školske sezone.
Vrtić u Sremskim Karlovcima, čija je gradnja počela prošle godine, trebalo bi da bude završen do nove školske sezone.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas u Sremskim Karlovcima da je pokrajina u izgradnju objekata predškolskih ustanova uložila ukupno 1,5 milijardi dinara.

Prilikom posete novom objektu za predškolsko vaspitanje, Pajtić je rekao da je to 32. obdanište koje gradi pokrajina.

"U izgradnju novog zabavišta u Sremskim Karlovicima, pokrajina je uložila 100 miliona dinara, ono je prostrano i lepo i gradi se u skladu sa najvišim evropskim standardima", istakao je Pajtić naglasivši da su to i najvažnije investicije.

Pajtić je dodao da ne vrede ulaganja u komunalnu infrastrukturu, privredu, poljoprivredu, ako nema onog ko će nastaviti to dalje da razvija i nema onog ko će da nasledi ovu zemlju.

Izgradnju tog objekta finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, a manjim delom i sremskokarlovačka opština.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović rekao je da je novi vrtić izuzetno važan za tu opštinu jer, kako je je naglasio, Sremski Karlovci do sada nisu imali odgovarajući objekat namenjen deci predškolskog uzrasta.

  • 25.05.2013 07:57
    a sta mislite da prvo zavrsite vrtic u Radnickoj ulici!!!
  • 24.05.2013 16:47
    U redu, napravi vrtić, ali zašto mi moramo znati za to? Da bi nam se hvalio? Da bi zadobio naše poverenje? Da bi nas žedne vodao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.