LSV o krađi glasova na izborima

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Robert Kolar zatražio je danas od nadležnih da odgovore na pitanje dokle se stiglo u istrazi o optužbama za krađu glasova na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Novom Sadu.
Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Robert Kolar zatražio je danas od nadležnih da odgovore na pitanje dokle se stiglo u istrazi o optužbama za krađu glasova na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Novom Sadu.

"Ovih dana se navršilo tačno godinu dana od privođenja aktivista Romske demokratske stranke, njihovog saslušavanja i početka istrage za kupovinu glasova, što su neki tada i priznali, pa pitamo dokle se stiglo u toj istrazi, šta se sa njom dešava i da li je moguće da se takav sramotan čin zataškava", rekao je Kolar.

On je zatražio da se objavi da li neko tu istragu koči, te da se, ako je to slučaj, jasno i glasno kaže ko to čini.

Predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) su nakon lokalnih izbora u maju prošle godine optužili Romsku demokratsku stranku (RDS) da je prešla izborni cenzus tako što je kupovala glasove birača.

U septembru mesecu SNS i DSS su preuzeli vlast od koalicije predvođene Demokratskom strankom, a u novu vladajuću koaliciju ušao je i RDS, koji do tada nije bio deo lokalne vlasti u Novom Sadu.

Robert Kolar rekao je da se u Novom Sadu na izborima za savete mesnih zajednica takođe kupuju glasovi.

"To počinje kao infekcija, što je bilo na prošim izborima, a završiće se kao gangrena", ocenio je Kolar i rekao da "nakupci glasova ismevaju i ponižavaju i demokratiju i Novosađane".

  • robert

    26.05.2013 05:42
    bivsi ligas
    e moja ligo pala si na niske grane, ko drugom jamu kopa sam u nju upada!
  • ko

    25.05.2013 19:35
    o
    cemu....
  • 25.05.2013 19:23
    Ko o cemu . . .
    A hemijske u boji, zaokruzi pa dobijes pare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.