Pretnje članovima novosadskog Studentskog parlamenta

Pojedinim članovima Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu upućene su pretnje u vezi sa izborima za studenta prorektora Novosadskog univerziteta, saopštili su danas delegati Studentskog parlamenta.
Pojedinim članovima Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu upućene su pretnje u vezi sa izborima za studenta prorektora Novosadskog univerziteta, saopštili su danas delegati Studentskog parlamenta.

U saopštenju koje su potpisali članovi tog parlamenta Strahinja Inić i Aleksandar Stanić, navodi se da je u borbi za osvajanje funkcije studenta prorektora, student Boris Novaković telefonskim pozivom pretio novoizabranom članu Studentskog parlamenta rečima da je "priča na Univerzitetu u Novom Sadu komplikovana i zbog toga padaju glave".

Podseća se da su pojedini članovi Studentskog parlamenta u aprilu tražili pokretanje disciplinskog postupka protiv Borisa Novakovića, jer je neovlašćeno u ime tog parlamenta pozivao studente na protest "Stop razbijanju Srbije" i govorio na njemu kao navodni predstavnik studenata, čim je grubo prekršio Statut Univerziteta.

"I nakon svih dopisa koje smo upućivali, izostale su reakcije bilo kog nadležnog organa, što je Novakovića ohrabrilo da ode i korak dalje, služeći se pretnjama, ucenama i korupcijom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ucene i pretnje zarad osvajanja pozicija najviših studentskih predstavnika nisu izolovan slučaj i posledica su prećutnog odobravanja već duboko ukorenjene korupcije među pojedinim studentskim liderima i prekomernog mešanja politike u studentsko organizovanje.

"Studentski parlament nije mesto za ostvarivanje ličnih i političkih interesa, niti je studentsko organizovanje poligon za napredovanje u stranačkoj hijerarhiji, već predstavlja sistem kojim studenti mogu da obezbede ostvarivanje svojih prava i interesa", piše u saopštenju.

  • Stefan

    25.05.2013 06:32
    Poitika
    Ne bi studenti-političari trebalo da bave demagogijom kao kolege profesionalni političari, već rešavanjen stvarnih problema, a njih je pregršt.
  • ZoranNS

    25.05.2013 05:32
    Silom u sve strukture društva
    Silom u sve strukture društva, a onda pomozi bože, diktatura i propast.
  • skret

    24.05.2013 21:24
    istina
    student sam novosadskog univerziteta, gledao sam prenos mitinga na tv-u i jako mi je smetalo sto me Boris Novakovic spominje i navodno zastupa moje stavove... to mu je stvarno bila greska i mrlja na do tada, sasvim korektnu karijeru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.