Ponovo velike gužve na izborima za MZ "Detelinara"

Na današnjim izborima za članove Saveta mesne zajednice na Detelinari ponovo su zabeležene velike gužve, zbog čega su brojni glasači bili onemogućeni da ostvare svoje demokratsko pravo.
Na današnjim izborima za članove Saveta mesne zajednice na Detelinari ponovo su zabeležene velike gužve, zbog čega su brojni glasači bili onemogućeni da ostvare svoje demokratsko pravo.

Kako za 021 kaže Novosađanin Milko Drobnjaković, Detelinarci su ogorčeni jer je za 20.000 ljudi, koji pripadaju ovoj izbornoj jedinici, predviđeno samo jedno mesto za glasanje.

"Zbog loše organizacije nadležnih, ljudi su prinuđeni da čekaju i po 1,5 h da bi došli na red, a činjenica je da mnogi od njih jednostavno i odustaju, jer nemaju toliko strpljenja. Treba napomenuti da se ovi izbori ne održavaju prvi put, a organizacija je u potpunosti podbacila", kaže Drobnjaković.

Na dosad održanim izborima za MZ u Novom Sadu, Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri bili su ubedljivi, dok je opozicija ukazivala na neregularnosti. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • Mira

    29.05.2013 20:40
    @Valter
    O cemu ti pricas, sta je sve radjeno u ovoj zemlji prethodnih 12 godina, bice dobro ako za 10 godina stanemo na noge, a ne za godinu. Toliki kriminal, pljackanje ovog jadnog naroda, punjenje dzepova debelokozaca, a posten narod je doveden do propasti. Alo bre, gde ti zivis, unistili ste sve vredno u ovoj drzavi i ubili svaku nadu kod vecine stanovnistva.
  • 28.05.2013 11:19
    samo da se zna
    Tacno je da narod nije znao za izbore za MZ i da su bili informisani samo oni koji su ukljuceni u rad stranaka koje su imale svoje kandidate.Tacno je i da su angazovani lokalni djilkosi da doprinesu pobedi odredjenih kandidata, i da sam ja kao stanovnik MZ Detelinara saznao o izborima tek kad su oni zavrseni, a mnogi jos uvek ne znaju ni da su bili izbori.Tako da verujem u sve navedene ne regularnosti oko izbora za MZ Detelinara.Ali narod nema prava da se buni, ako ne zeli da ucestvuje, i ne ucestvuje u politickom zivotu svog okruzenja, grada ili drzave i nije ukljucen u rad neke od politickih partija.TO JE SRBIJA.Kako smo sejali tako ce mo i znjati.
  • Istinica

    28.05.2013 06:20
    Za @Anonimus
    Taj zakon nisu doneli žutaći i ljigaši već je on postojao i pre njih u tom obliku. Tačno je da su trebali da se potrude da ga izmene a nisu i to im ide na dušu. Ali ko onda sadašnje ''upodobljene'' sprečava da ga promene. Ne nego svaka vlast se ponaša onako kako njoj odgovara dok je na vlasti i po tome se ni ovi tzv. novi ne ponašaju ništa drugačije i bolje. Naprotiv ponašaju se gore jer žutaći i ljigaši barem nisu vodali ljude sa pormenjenim adresama u čipovanim ličnim kartama od mesne zajednice do mesne zajednice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.