O rebalansu novosadskog budžeta za mesec dana

Rebalans gradskog budžeta za 2013. godinu neće se naći ni na jednoj od dve sednice novosadske skupštine koje su zakazane za ovu nedelju.
Rebalans gradskog budžeta za 2013. godinu neće se naći ni na jednoj od dve sednice novosadske skupštine koje su zakazane za ovu nedelju.

Predlog rebalansa trebalo bi da bude završen u narednih mesec dana, nakon čega će se naći pred odbornicima. Rebalans je neophodan zbog konačne presude u sporu grada sa ATP Vojvodinom, nakon koje će iz gradske kase ovom preduzeću biti isplaćeno 307 miliona dinara plus kamate čija vrednost tek treba da se izračuna.

Na gradski budžet uticaće i usvajanje novih poreskih zakona u republičkoj skupštini. Prema nezvaničnim procenama, zbog izmene zakona u vezi sa porezom, prihod grada biće manji od 120 miliona dinara mesečno, što je oko milijardu i po dinara godišnje.

Pre konačne presude za ATP Vojvodinu i planiranih izmena poreskih zakona, planiran godišnji prihod grada bio je 200 miliona evra.

  • Tamara

    28.05.2013 09:15
    Ova cifra je velika, ali setimo se da je mogla da bude jos veca. U svakom slucaju to je nesto sto mora da se okonca, odugovlacenjem se ne dobija nista. Sto se pre resi, to je bolje za Novi Sad i njegove gradjane.
  • dragan

    27.05.2013 19:16
    plus
    KOnacno da neko pokaze svojim primerom narodu da se ispunjavanje obaveza i ugovora moraju postovati!
  • Milka

    27.05.2013 18:58
    Dobro je da se planira i vodi računa o finansijama, nije kao nekad sve prepušteno slučaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.