Ponovo masovno trovanje pasa u Novom Sadu?

Šest uginulih pasa, za koje se pretpostavlja da su otrovani, pronašli su u nedelju sugrađani u okolini Ulice Omladinskog pokreta u Novom Sadu, ali "Ciklonizacija" u ovom delu grada nije pronašla prosut otrov.
Šest uginulih pasa, za koje se pretpostavlja da su otrovani, pronašli su u nedelju sugrađani u okolini Ulice Omladinskog pokreta u Novom Sadu, ali "Ciklonizacija" u ovom delu grada nije pronašla prosut otrov.

U ovom kraju grada do sada nije bilo trovanja pasa, ali je bilo u drugim delovima grada i počinioci nikada nisu pronađeni. Kako nadležne službe nisu radile nedeljom, leševi pasa su tu bili ceo dan.

"Prizor je bio grozan. Jednog psa pronašli smo ispred zgrade u Omladinskog pokreta 7, druga dva su bila iza zgrade, jedan 50 metara dalje, a jedan ispred Mašinske škole. Poslednjeg uginulog psa, komšija je pronašao na svom pragu. Najpotresnije je bilo videti ženku kako leži mrtva sa penom na ustima, a oko nje tri jednomesečna štenca", priča Dragan Vidan, koji je odmah obavestio komunalnu policiji.

On dodaje da su komšije zgrožene, a on, koji ima psa kao kućnog ljubimca, da nema sumnje da su psi otrovani, jer šest pasa "nije moglo umreti tek tako".

S druge strane, u "Ciklonizaciji" kažu da prosut otrov nisu pronašli. "Izašli smo po pozivu komunalne policije. Detaljno smo pretražili ceo krug između Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Rumenačke ulice i Bulevara kralja Aleksandra i nigde nismo pronašli prosut otrov, tako da ne mora da znači da su psi otrovani", rekao je Dario Aćimović, portparol "Ciklonizacije".

  • sebirad 52/B

    06.08.2013 09:29
    Marko- Šta je Novosadski!
    Marko!pošalji mi adresu ime i prezime tvog komšije koji bije ženu ja ću ga prijaviti to mogu učiniti za tebe jel vidim da Ti želiš da to drugi uradi za tvoj mir u tvom stanu.
  • sebirad 52/B

    06.08.2013 09:10
    niko se nije rodio kao ubica,ubicu stvori okolina u kojoj živi kao što se psi dresiraju za borbu i budu krvoločni a isti mogu biti kao u jednom insertu na TV gde je zec agresivan i juri vučjaka.Trovače pasa su proizveli ljubitelji pasa sa svojim bahatim ponašanjem a njih je 90% .Ako čovek mora da čisti za vašim psom,da strepi da li će ga ujesti,da prelazi na drugu stranu ulice zato što Vaš pas nema korpu ili ga nevodite na povodcu uz Vaš komentar neće da ujede,hoće samo da vas pomiriše.Taj jadni prolaznik jedino misli kako da preživi,kako da školuje decu,da plati struju.
  • todor

    08.07.2013 12:33
    predlog za novu uredbu o psima
    jadikovanje nikom nije pomoglo,zato tražimo promenu uredbe o držanju pasa.npr.niš opština pantelej ima uredbu po kojoj možeš da čuvaš pse," tako da drugima ne smetaju". svaki dan nas je sve manje za 80 stanovnika,sada se treba boriti za opstanak i za priraštaj koji je preči od pasa zbog kojih smo počeli da se trujemo i bespotrebno zameramo.predlažem: čipovanje i " da čuvaju na takav način da drugima ne smetaju".ako volite ljude,voleće i vaše ljubimce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.