FOTO: Radnička ulica polako poprima stari izgled

Vraćanje stare kamene kocke u Radničku ulicu počelo je prošle subote, ali u Zavodu za izgradnju grada nisu mogli da preciziraju kada će ova ulica biti otvorena za saobraćaj.
Vraćanje stare kamene kocke u Radničku ulicu počelo je prošle subote, ali u Zavodu za izgradnju grada nisu mogli da preciziraju kada će ova ulica biti otvorena za saobraćaj.

Radnici firme "Put invest", koja je dobila posao rekonstrukcije ove ulice, vredno rade na vraćanju starog izgleda jedne od najlepših ulica u Novom Sadu, ali ni oni nisu mogli da kažu kada će posao biti gotov, iako je okvirni rok za završetak ističe za četiri meseca.

Radovi obuhvataju zamenu dotrajalih površina sa novim materijalima na parkinzima i trotoarima, a na kolovoz će biti vraćena kocka.

 

  • 28.05.2013 16:53
    A papreno i kostaju ove stare. Nema ih nigde za kupiti, ali za prodati... da, na primer u Austriju....ispeglace se to, kao i behaton....
  • 28.05.2013 10:33
    "A skoro da sam sigurna da to nisu iste kocke, nego neke druge puno losijeg kvaliteta. Videcemo...."

    Ne mogu ovo biti sada kocke losijeg ili boljeg kvaliteta od onih koje su se ranije nalazile u ulici iz prostog razloga zato sto se ove kocke vise ne prave. Mogli su samo kocku da dovuku u Radnicku sa nekog stovarista gde su je i odlozili ili dovlacili kocku iz drugih ulica i tu je lagerovali pa sada i nju koriste. Posto se ovakva kocka vise ne pravi zato oni sa zapadu za nju daju puno novaca po kvadratnom metru da je otkupe i pokockaju svoje ulice i trgove. Zato sada uopste ne kontam u cemu je fora vracanja tih kocki u Radnicku, kako to da je vec nisu nekome prodali kao sto su do sada prodavali kocku iz rekonstruisanih ulica po gradu. Iz tih ulica kocka je zavrsavala po Austriji, Madjarskoj i Nemackoj za dobre novce a neke kocke su zavrsavale i u pokockavanju drorista nasih lokalnih politicara i njihovih prijatelja. Naravno, oni tu kocku nisu platili. Bilo im je dovoljno da nazovu izvodjacaca radova u nekoj ulici i da kazu "halo, ko je tamo na vezi, Miljenko jesi li to ti, odje tvoj rodjak Dragan Torbica, cujem da vadite kocku u XYZ ulici pa reko' ako more dva tri kamiona da prevezes do mene, hoce Smiljka da poplocamo dvoriste a i moj kum na Paragovu otvara restoran nacionalne kuhinje pa bi mu trebalo pet sest kamiona kocke da napravi parking za goste. Kako ne more? Koja budala je smislila da se po zavrsetku rekonstrukcije kocka vrati nazad? Ma asfaltirajte to a ako te ovi iz ZIG-a pitaju dje je kocka ti im reci odneli oni sto sakupljaju sekundarne sirovine, ili im reci da su je odneli stanari ulice da njome pritiskaju kupus u buretu, ma reci im tamo nesto, smisli nesto hebo ga ti. Znao si lagati za male boginje kada smo u skolu isli a sada nemereš nešto slagati za kocku. E dobro, hvala ti. Evo Smiljka ti porucuje da dodjes sutra na rucak kod nas. Znas kad ona napravi janjeće mozgove i jezike, pa to ti je prste da polizes".
  • -

    28.05.2013 10:27
    -
    nee, nikako im ne treba masina za asfaltiranje.

    pa prosla je dignuta u vazduh

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.