Studenti stomatologije besplatno popravljaju zube kolegama

Studenti treće godine stomatologije dosetili su se da studentima svih fakulteta, uz strogi nadzor svojih profesora stručnjaka, popravljaju zube potpuno besplatno i tako imaju praksu.
Studenti treće godine stomatologije dosetili su se da studentima svih fakulteta, uz strogi nadzor svojih profesora stručnjaka, popravljaju zube potpuno besplatno i tako imaju praksu.

Kažu da su dobrodošli i svi ostali građani, ali će njima kompletna popravka zuba sa anestezijom, lečenjem karijesa, podlogom za plombu i plombiranjem biti naplaćena ne više od 1.500 dinara.

Prema rečima Marijana Živkovića, studenta treće godine stomatologije, mesta za sve ima dovoljno jer još dvadesetak studenata nije završilo praksu.

- Kako je bilo teško pronaći toliko ljudi koji bi dolazili kod nas, rešili smo da preventivni pregledi, popravka karijesa i stavljanje belih plombi bude besplatno za studente svih fakulteta - kaže Živković.

On napominje da nema razloga za brigu, jer su već sve ovo dobro naučili i znaju da rade.

- Prvo smo imali praksu na lutkama u drugoj godini i kroz vežbe smo dobro naučili da rukujemo aparatima. Rad sa ljudima nije naivan, ali nas profesori sve vreme nadgledaju, tako da nema razloga za strah da ne umemo da radimo - kaže Marijan i dodaje da se na kvalitet usluge do sada niko nije žalio.

Njegovu priču potvrđuje i Bojana Đorđević, studentkinja treće godine Filozofskog fakulteta, koja je završila srednju Medicinsku školu.

- Sećam se koliko je meni značilo na praksi kada su mi pacijenti bez straha dozvoljavali da im dajem injekcije. Studenti stomatologije su zaista pažljivi. Stavili su mi belu plombu i uklonili karijes potpuno besplatno i u buduće ću ovde dolaziti na preventivne preglede, jer imam puno poverenje u njih - priča Bojana.

Studenti i građani zube mogu pregledati ili popraviti do 10. juna, jer se tada završava semestar ili ponovo od početka zimskog semestra u oktobru. Potrebno je da se prijave slanjem mejla na mario90ns@gmail.com, a na intervenciju je potrebno da donesu overenu zdravstvenu knjižicu.

  • alf

    28.05.2013 09:40
    Roditelji plaćaju – pacijentima je besplatno
    Sami sebi nabavljaju pacijente jer pacijent treba doći u 7.30h.
    Studenti veoma lepo rade , jako su pažljivi.

    Roditelji studenata stomatologa sve usluge plaćaju ,
    tako je pacijentima to besplatno.
    Fakultet bi sve to trebao da plati i obezbedi dovoljno pacijenata
    za studenta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.