"Biciklana fest" za vikend

Biciklistički festival “Biciklana fest” biće održan u Novom Sadu 31. maja i 1. juna, a počeće na Đačkom igralištu u petak u 18 časova – odmah nakon završetka majske Kritične mase.
Biciklistički festival “Biciklana fest” biće održan u Novom Sadu 31. maja i 1. juna, a počeće na Đačkom igralištu u petak u 18 časova – odmah nakon završetka majske Kritične mase.

Na festivalu će biti predstavljena celokupna novosadska biciklistička scena – sportski, institucionalni, nevladin/neprofitni i komercijalni segment biciklizma.

Prvi dan festivala namenjen je neposrednom upoznavanju posetilaca sa novosadskom biciklističkom scenom, a biće organizovan i Bici teatar (projekcija kratkih bici filmova) i foto izložba sa biciklističkim temama.

Drugi dan festivala okupiće goste iz Srbije i regiona oko aktuelnih biciklističkih tema na otvorenim radionicama i panel diskusijama – krađe bicikala, prilike i prepreke bici privrede, urbanistički razvoj i građanske participacije i inicijative u razvoju biciklističkih politika.

"Biciklana festu" prethodi majska Kritična masa, odnosno događaj kojim se promoviše vožnja biciklom kao zabavan i zdrav način prevoza. Svakog poslednjeg petka u mesecu u 17 časova novosadski biciklisti okupljaju se u Limanskom parku odakle kreće vožnja, svakog meseca po različitoj ruti.

Diskusije drugog dana festivala će se održati u Medija centru Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3.

Program:

10:00 – 11:30 – Radionica „Krađe bicikala“

12:00 – 13:30 – Radionica „Bezbednost saobraćaja“

14:30 – 16:00 – Radionica „Biciklizam i poslovne prilike“

16:30 – 18:00 – Radionica „Participacija građana u razvoju bicklizma“

  • biciklista

    29.05.2013 12:52
    sjajno sjajno vidimo se!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.