Na Poljoprivrednom sajmu veća poseta nego lane

Na jubilarnom 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu prodaja izlagačkog prostora i ulaznica bila je deset odsto veća nego prošle godine, izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač.
Na jubilarnom 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu prodaja izlagačkog prostora i ulaznica bila je deset odsto veća nego prošle godine, izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač.

Lukač je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je ove godine ukupno izdato 35.000 kvadratnih metara otvorenog izlagackog prostora, 9.500 kvadratnih metara zatvorenog prostora, a za sedam sajamskih dana prodato je ukupno 73.000 ulaznica. "Generalna ocena je da je sajam uspeo jer smo ostvarili za preko 10 odsto veći prihod nego prošle godine, a troškove smo smanjili za preko 20 procenata. Po meni je to veliki uspeh", rekao je Lukač.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Nenad Katanić ocenio je saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede Hrvatske, zemlje partnera ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma, kao jako dobru. "Uspešno smo organizovali poslovni forum na kojem smo razmenili iskustva sa kompanijama iz obe zemlje, koje su se saglasile da je moguće adekvatno i korektno se baviti poljoprivredom u ovom pomalo suženom prostoru", kazao je Katanić i ocenio da će i naredni Poljoprivredni sajam biti jako dobar, jer će zemlja partner biti Holandija, koja je Srbiji mnogo pomogla u oblasti bezbednosti hrane i uspostavljanju sistema.

Generalni sekretar Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđe Mišković ocenio je njihov nastup na sajmu kao dobar i uputio kritiku državi što nije dala makar simbolične subvencije za nabavku mehanizacije. Kako je danas saopšteno, stočari su na ovogodišnjem sajmu zabeležili dobru prodaju, što se posebno odnosi na prodaju svinja i ovaca.

Međunarodni poljoprivredni sajam ove godine je okupio oko 1.500 izlagača iz više od 60 zemalja, koji su predstavili najnovija dostignuća u oblasti poljoprivredne i proizvodnje u prehrambenoj industriji, poljoprivredne mehanizacije i druge proizvode i usluge u agrobiznisu. Naredna manifestacija na Novosadskom sajmu je 46. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta LORIST, koji će biti održan od 2. do 6. oktobra.

  • Huncut

    29.05.2013 19:01
    Meni ova izjava nekako smrdi. Jako lose organizovan sajam sa jako malo posetilaca...stanujem blizu...znam !
  • 29.05.2013 17:37
    Sramota!
    U nedelju, na porodični dan, porodica je na jednu ulaznicu mogla da ulazi samo na jedan ulaz - između hala 5 i 7, pa se stvorila kolona roditelja sa decom, koji su čekali da uđu! Kao da na ostalim ulazima redari nisu obučeni za tako nešto! Bolje je bila tretirana stoka po halama!
  • s

    29.05.2013 11:56
    s
    Sajam je bio sramotan................!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.