Štrajk upozorenja u dve srednje škole u Novom Sadu

Štrajk upozorenja Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije održan je u dve novosadske srednje škole.

Štrajk upozorenja Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije održan je u dve novosadske srednje škole.

Predsednik Unije Dragan Matijević je za Radio 021 rekao da u telepskoj gimnaziji, kao i u Saobraćajnoj školi nije održan prvi čas.

Sindikati koji imaju članove u oko 600 škola u Srbiji traže da se odloži primena zakonske odredbe o finansiranju škola prema broju učenika.

Ta uredba koja treba da stupi na snagu sledeće godine mogla bi da dovede do otpuštanja velikog broja nastavnika.

  • biti realan

    30.05.2013 17:11
    poremecen sistem vrednosti
    pravo svakoga ko radi je strajk. Obrazovanje ima sindikat i strajkuje.
    Mislim da se ovde sve gleda kroz plate, a stvar je u tome sto obrazovanje tone sve dublje.Roditelje je briga samo za petice i nista drugo, sto je naporaznije.

    Meni kao posmatracu prilika sa strane je zalosno sto ovde niko nece da kaze da je obrazovanje stvarno na dnu, zahvaljujuci drzavi kojoj je izgleda vazno samo da napravi sto tupaviju radnu snagu. Cim se neko tome usprotivio odmah je kriv...
  • 30.05.2013 14:14
    Dokle više? Može li se vama ugoditi? Ovamo kukakte da su deca nemoguća, da vam treba status službenog lica, da su plate male, uslovi rada katastrofalni, deca kao i roditelji nevaspitani. Pa, što je onda problem da ostanete bez takvog posla, časkom ćete naći drugi, mnogo bolji, na primer kod privatnika. Svi lepo vaspitani, platu pošteno zaradite, 48 sati nedeljno radno vreme, godišnji odmor - 10 dana, i bog da vas vidi. I što je najvažnije - bez te odvratne dečurlije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.