Izabrani članovi nadzornih odbora JP i JKP

Odbornici Skupštine grada Novog Sada izabrali su danas članove nadzornih odbora 16 javnih i javno komunalnih preduzeća čime su stvoreni uslovi za raspisivanje konkursa za imenovanje direktora tih preduzeća.
Odbornici Skupštine grada Novog Sada izabrali su danas članove nadzornih odbora 16 javnih i javno komunalnih preduzeća čime su stvoreni uslovi za raspisivanje konkursa za imenovanje direktora tih preduzeća.

To je bila jedina tačka dnevnog reda sednice.

Nakon rasprave, odbornici opozicije napustili su skupštinsku salu jer nisu želeli da učestvuju u glasanju, tako da su predlozi za članove nadzornih odbora usvojeni većinom glasova vladajuće koalicije.

Imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća trebalo bi da bude na narednoj sednici skupštine koja će biti održana u junu.

Zamenik predsednika Skupštine grada Novog Sada Miroslav Ilić izjavio je danas da je taj grad prva lokalna jedinica u Srbiji koja je započela imenovanja po novom Zakonu o javnim preduzećima.

Na dnevnom redu današnje sednice biće samo jedna tačka dnevnog reda - rasprava o predlozima za imenovanje članova nadzornih odbora javnih i javno -komunalnih preduzeća, rekao je Ilić novinarima uoči početka zasedanja.

"U skladu sa Zakonom o javnim preduzećima skupština treba da imenuje nadzorne odbore nakon čega će biti raspisani konkursi za direktore javnih i javno-komunalnih preduzeća", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, njihovo imenovanje bi trebalo da bude na narednoj sednici skupštine koja će biti održana u junu.

Sednici novosadskog parlamenta prisustvuje 69 od 78 odbornika.

Skupština grada Novog Sada sutra će održati još jednu sednicu na čijem će dnevnom redu biti čak 75 tačaka.

  • Milanko

    31.05.2013 08:44
    još gore
    Ima li u ovoj državi iko obraz, dušu i savest... kao ureduće se JP svinjci novim zakonom o JP, a napravili se još veći. Sramota je kako je ponovo sve politizovano, nestručno i namešteno da se što više krade.
    Gradonačelniče,imaš li ti i malo autoriteta u Novom Sadu, pa uništiće ti sva javna predueća, nagomilaće ti dugova više nego Maja sa ATP Vojvodinom.
  • Albatros

    31.05.2013 07:24
    Sramota
    Mislim da su Informatika i Urbanizam zaista u problemu, s obzirom na "stručnjake" koje su dobili u nadzorni odbor. Bruka
  • leksa

    31.05.2013 07:15
    Svaka cast na inicijativi, prvi u Srbiji, sve pohvale!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.