"Pasuljijada" 7. i 8. juna u Temerinu

Izvršni direktor "Bin festa" (Temerinska pasuljijada) Dragan Vukotić izjavio je da će ovogodišnja manifestacija, deveta po redu, biti održana 7. i 8. juna na temerinskom "Vašarištu", i da očekuje da će na njoj nastupiti rekordan broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju pasulja.
Izvršni direktor "Bin festa" (Temerinska pasuljijada) Dragan Vukotić izjavio je da će ovogodišnja manifestacija, deveta po redu, biti održana 7. i 8. juna na temerinskom "Vašarištu", i da očekuje da će na njoj nastupiti rekordan broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju pasulja.

Do sada se za takmičenje u kuvanju pasulja prijavilo 210 ekipa, rekao je Vukotić, i dodao da je to nešto manje nego prošle godine kada se 256 majstora kotlića nadmetalo za laskavu titulu najboljeg kuvara pasulja.

"Stigle su nam prijave iz devet zemalja sveta i još uvek stižu, tako da sam siguran da će prošlogodišnji rekord po broju ekipa biti oboren, a lako se može desiti da se poveća i broj zemalja iz kojih će doći takmičari", rekao je Vukotić.

On je naveo da će na "Bin festu" svoje umeće u kuvanju pasulja, pored domaćih, prikazati i kuvari iz Nemačke, Italije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kvalitet i ukus skuvanog pasulja ocenjivaće, po Vukotićevim rečima, međunarodni žiri, a najuspešnije očekuju vredne nagrade.

Prvo mesto biće nagrađeno sa 100.000 dinara, drugo sa 50 hiljada, treće sa 30.000 i četvrto i peto mesto sa po deset hiljada dinara.

"Novina u programu Festivala je okrugli sto sa temom 'Agrarni turizam u funkciji unapređenja privrede Srbije', koji će biti održan u nedelju, 8. juna, i na kojem će učestvovati lokalne samouprave, strukovna i novinarska udruženja, naučno obrazovne institucije, turoperatori, komore i unije poslodavaca", kazao je Vuktoć.

On je kao posebne atrakcije Pasuljijade najavio "najveći ručak na Balkanu", tokom kojeg će, u okviru humanitarne akcije "Pogodi u srce", posetiocima biti podeljeno 4.000 porcija pasulja i ravničarske igre u čijem slopu će biti i takmičenje u bacanju bicikla i starih akomulatora u dalj.

Prvi dan "Bin festa", 7. jun, obeležiće rok koncerti grupa "Crvena jabuka" i "Van Gog", te veliki vatromet koji će biti priređen tačno u ponoć.

Takmičenje u kuvanju pasulja počinje 8. juna, takmičari treba da donesu kotlić, pasulj, dodatke i začine, a organizatori obezbeđuju drva, prostor za vatru i ostalo. U isto vreme počeće i kulturno-umetnički program, kao i sportska takmičenja u boćanju, streličarstvu i posebnoj sportskoj disciplini - Jadzentu, koju je osmislio i patentirao jedan Temerinac.

  • buba

    03.06.2013 07:19
    Pasulj
    Predhodnih godina je bilo stvarno tako,ako nemas nekog ko se takmici ,neces ni probati pasulj.Zato je prosle godine bilo super,dobrovoljni prilog i dobijes ciniju pasulja,odlicnog da se najedes.
  • Syl

    31.05.2013 18:17
    Ulaznica
    Ove godine će se po prvi put(čini mi se) plaćati ulaz i to 400,00 dinara :P
  • 31.05.2013 11:14
    @Toma
    Uvek se kuva ogroman kazan pasulja koji je namenjen prodaji posetiocima, ukoliko ste ocekivali crveni tepih i da se takmicari utrkuju ko ce pre da vam da tanjir pasulja za dzabe, pogresno ste informisani. Dalje, rostilja ima isto tako, na sve strane, kao i pica, sve sa stolovima i stolicama za sedenje... Sve je organizovano kako treba, osim mozda parkinga. Ko zeli da jede, ima, ko ne zeli, "gladan" se vraca kuci :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.