Radnici "Dunav grupe agregati" blokiraju prostorije preduzeća

Radnici "Dunav grupa agregata" nekadašnjeg brodarskog preduzeća "Heroj Pinki" blokiraće danas upravnu zgradu na Beogradskom keju 51, a kako tvrde, iz nje će izaći kada im se isplate sve zaostale plate, doprinosi i naknade za ukrcavanje.  
Radnici "Dunav grupa agregata" nekadašnjeg brodarskog preduzeća "Heroj Pinki" blokiraće danas upravnu zgradu na Beogradskom keju 51, a kako tvrde, iz nje će izaći kada im se isplate sve zaostale plate, doprinosi i naknade za ukrcavanje.

Direktori i menadžment firme neće više moći da dođu do svojih radnih mesta, a po najavi predstavnika radnika Novice Cvetkovića u zgradu će moći da uđu samo gradski čelnici i gradnonačelnik Miloš Vučević od koga očekuju pomoć.

Oni ostaju i kod ranijih zahteva da se raskine kupoprodajni ugovor sa sadašnjim vlasnikom Dušanom Borovicom koji je ponovo uhapšen zbog sumnji da su njegova preduzeća dobijala nezakonite kredite od Razvojne banke Vojvodine. Kako Cvetković najavljuje danas će biti blokirano i predstavništvo ove kompanije u Beogradu.

"Apelujemo na gradsku vlast da nam pomogne jer mi ćemo ostati u upravnoj zgradi dok se ne ispune naši zahtevi, a ako se ništa ne bude dešavalo, planiramo da radikalizujemo svoj protest. Direktor i menadžment nemaju šta da traže u preduzeću jer ono ionako ne radi", izjavio je Cvetković.

Na koji način bi protest trebalo da se radikalizuje znaće se sledeće nedelje, a radnici za sada ne razmišljaju o blokadi Dunava, što su učinili u septembru prošle godine, prenosi Dnevnik. Radnici čekaju sedam plata i naknada za ukrcavanje na brod, staž im nije uplaćivan 2,5 godine, a osiguranje 9 meseci.

Bageri su radili do kraja zime, a od tada sve stoji. Pre desetak dana radnici "Dunav grupe agregati" zatražili su od grada da se raskine privatizacija sa Borovicom.

  • Dunav

    31.05.2013 20:30
    Dobro je što su odustali od blokade Dunava,tako gube svi,ali treba da istraju u svojim zahtevima.Nadam se da će gradska vlast da im pomogne koliko je u mogućnosti i da će Borovica,zajedno sa onima koji su ga pomagali da odgovaraju,između ostalog,i za ovo.
  • Scotch Bonnet

    31.05.2013 13:54
    Blokirati Dunav dok lova ne legna na racun.
    Necu vise da komentarisem na ovu temu. U nekoliko navrata sam napisao da ce ovi radnici biti tema za za*ebavanjea koliko vidim u pravu sam.

    Nego sta bi sa gradonacelnikovim obecanjem?
  • @ Komsija

    31.05.2013 12:50
    Podrska
    Bolje ne, ko preuzima ovlascenja preuzima i dugove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.